In afwachting van definitieve bestrating is er nu sprake van een tijdelijke inrichting met betonnen platen aan weerszijden van de rijbaan waardoor de laan veel breder is.
In afwachting van definitieve bestrating is er nu sprake van een tijdelijke inrichting met betonnen platen aan weerszijden van de rijbaan waardoor de laan veel breder is. Google Maps

Bewoners willen snel actie op Maximalaan

lokaal

HOOFDDORP Wethouder Marja Ruigrok van Verkeer en Vervoer laat nog voor het begin van de zomervakantie half juli maatregelen nemen om op de Koningin Maximalaan in de wijk Nassaupark in Hoofddorp verkeersmaatregelen te treffen. Er zal een tijdelijke wegversmalling worden aangebracht. Dat antwoordde zij vorige week op mondelinge vragen van HAP-raadslid Charif El idrissi.

Het raadslid zei dat de gemoederen hoog oplopen in de betreffende straat. In afwachting van definitieve bestrating is er nu sprake van een tijdelijke inrichting met betonnen platen aan weerszijden van de rijbaan waardoor de laan veel breder is.

Dat zorgt ervoor dat automobilisten er veel te hard rijden. Volgens raadslid El Idrissi wordt er regelmatig 60 tot 70 kilometer per uur gereden waar in de toekomst slechts 30 km per uur is toegestaan.

Dat is weer erg gevaarlijk voor de kinderen die er spelen. "De huidige situatie vraagt om ongevallen", aldus El Idrissi. De bewoners in de laan houden hun hart vast als 13 juli de schoolvakantie begint en er dagelijks tientallen kinderen op straat komen.

Bewoners hebben hun zorgen bij de gemeente gemeld, maar die zou hebben gezegd dat ze tot het derde kwartaal moeten wachten als de definitieve inrichting van de wijk aan de beurt is. Wijkbewoners namen daarna het recht in eigen hand en plaatsen pallets met reflectoren op de hoeken van de laan. De gemeente heeft die laten verwijderen.

Wethouder Ruigrok antwoordde dat zij ook de signalen uit de wijk heeft gehoord en dat er actie zal worden genomen. De pallets zijn te gevaarlijk voor andere weggebruikers en daarom weggehaald, aldus Ruigrok.

De wethouder heeft wel laten onderzoeken of een alternatief mogelijk is en volgens haar is het antwoord ja. Zij gaat ervan uit dat de wegversmalling nog voor half juli kan zijn aangebracht.

advertentie