Burgemeester Onno Hoes.
Burgemeester Onno Hoes. Gemeente Haarlemmermeer

Burgemeester Hoes vervangt bekritiseerde directeur makelaarsorganisatie NVM

lokaal

HAARLEMMERMEER Onno Hoes, waarnemend burgemeester in Haarlemmermeer, wordt de voorzitter van makelaarsorganisatie NVM. Dat heeft de organisatie woensdag bekend gemaakt. Hoes neemt op 9 juli afscheid van Haarlemmermeer. Hij begon in november 2017 als waarnemend burgemeester. Op 1 augustus neemt hij het stokje over van de huidige voorzitter Ger Jaarsma.

Daarvoor werkte als voorzitter van het landelijke schakelteam bij hulp voor verwarde personen. Ook trad hij op als gedeputeerde voor in Noord-Brabant. Hoes was tot 2014 burgemeester van Maastricht. Hij is na Jaarsma de tweede voorzitter in de geschiedenis van de NVM die zelf geen makelaar is.

Eerder heeft de NVM-ledenraad gekozen om de vakgroepen wonen, business en agrarisch sterker te positioneren. Hoes: "Ik zie het als mijn taak om samen met de besturen van de vakgroepen èn van de NVM afdelingen de NVM nog beter landelijk, provinciaal en lokaal te positioneren als dé gesprekspartner voor overheden als het gaat over de vastgoedsector."

Jaarsma kondigde vorig jaar al aan dat hij zich niet beschikbaar zou stellen voor een nieuwe termijn. Binnen de NVM was forse kritiek ontstaan op zijn functioneren, hij zou zijn eigen belang dienen en informatie niet delen.

[NVM] De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen. Ze bestaat sinds 1898 en heeft haar verenigingsbureau in Nieuwegein. De NVM is actief in alle marktsegmenten en geeft doelgerichte ondersteuning aan de aangesloten leden. Namens de leden zorgt de NVM voor krachtige belangenbehartiging richting overheid en politiek. Bij de NVM zijn ruim 4200 makelaars en taxateurs aangesloten.

advertentie