Onthulling Wethouder Fijenpad
Onthulling Wethouder Fijenpad P.P. Vreeswijk

Onthulling nieuwe straatnamen rondom R.K. Kerk Halfweg

lokaal Deel je nieuws

Halfweg zaterdag 29 juni 2019 In het kader van het 125-jarig bestaan van de Parochie O.L.V. Geboorte te Halfweg, had de jubileumcommissie een vrijwilligersbijeenkomst georganiseerd in combinatie met de onthulling van de nieuwe straatnamen in het project rond de RK Kerk. Onder tropische weersomstandigheden, vond deze onthulling plaats.

Als eerste nieuwe straatnaam, het “Onze Lieve Vrouwe Hofje”, deze werd onthuld door de beide pastores. Op de plek van de voormalige moestuin en boomgaard van de Pastorie, is in combinatie met woningbouw een hofje gecreëerd. Lager gelegen, in de luwte van de kerk.

De tweede nieuwe straatnaam, het “Wethouder Fijenpad”, werd onthuld door zijn weduwe Bernadette Fijen. Het was een logische keuze en tevens een eerbetoon aan Ton Fijen.
Hij was naast zijn wethouderschap van de voormalige gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude, ook lid van het Parochiebestuur. Daarnaast een trouwe kerkganger én tot kort voor zijn overlijden, nog actief als vrijwilliger voor de Parochie.

 

Na de onthulling was er, onder de stralende zon, tijd voor een hapje en een drankje met ook nog de mogelijkheid om onze “oranje leeuwinnen” te zien winnen van Italië.
 

Onthulling Onze Lieve Vrouwe Hofje
advertentie