In het Olympisch Stadion in Londen worden wél MLB-wedstrijden gespeeld.
In het Olympisch Stadion in Londen worden wél MLB-wedstrijden gespeeld. Grant Turner

MLB: niet Haarlemmermeer maar Londen krijgt primeur

lokaal

HAARLEMMERMEER Jarenlang werd er van gedroomd in de polder, met als ultieme symbool de bouw van een peperduur honkbalcomplex. Maar uiteindelijk ging de primeur van de allereerste Major League Baseball-wedstrijd buiten de Verenigde Staten niet naar Haarlemmermeer, maar naar Londen.

De Major League Baseball (MLB), het walhalla voor honkballers en honkballiefhebbers, sloeg afgelopen week haar tenten op in Londen. Daar stonden de twee bekendste teams die de sport wereldwijd kent - de New York Yankees en de Boston Red Sox - tegenover elkaar tijdens een historische serie.

[PIJN] En dat moet toch pijn gedaan hebben aan de andere kant van de Noordzee in Haarlemmermeer. Want niet de Nederlandse poldergemeente, maar de Britse metropool ging dus uiteindelijk aan de haal met de primeur waar in Haarlemmermeer zo hartstochtelijk naar werd gehunkerd. 

Voor niets, zo bleek. Sterker: het dossier rond de zo gehoopte komst van de MLB naar Haarlemmermeer leidde zelfs tot een raadsenquête. In een notendop kwam het neer op de wens van een ambitieus college, dat de gemeente groots voor het voetlicht wilde brengen. Dit college liet een uit de kluiten gewassen honkbalstadion bouwen, haalde voor tonnen aan klei en expertise uit de Verenigde Staten, maar zag uiteindelijk de beloning voor al deze inspanningen aan zijn neus voorbij gaan.

[HONKBALSTERREN] En zo zagen tientallen duizenden supporters afgelopen week in het Olympisch Stadion van Londen de grootste honkbalsterren ter wereld, waaronder de Nederlanders Didier Gregorius (Yankees) en Xander Bogaerts (Red Sox) schitteren. En bleef het stil in Hoofddorp. 

Alex Stolwijk

advertentie