Afbeelding
Shutterstock

Bibliotheek Haarlemmermeer wil meer leden

4 juli 2019 om 07:00 lokaal

HOOFDDORP In de vakantieperiode hebben mensen eindelijk meer tijd voor zichzelf en is er weer ruimte voor een boek. Als je tussen 1 juli en 31 augustus gebruik maakt van de zomeraanbieding van de bieb, betaal je de eerste 3 maanden geen abonnementskosten. Met dit abonnement kun je per maand 25 boeken lenen en kiezen uit een enorm aanbod e-books en luisterboeken.

"Dat de bibliotheek ook een enorm aanbod van e-books en luisterboeken heeft, weten veel mensen niet", aldus Leontien de Graauw van de Bibliotheek. "Je kunt met je abonnement putten uit zo'n 2.000 luisterboeken via de Luisterbieb-app. Ook kun je ook in veel digitale bronnen zoals de consumentenbond, een documentaire site, oefen- en werkstukken sites voor scholieren. "En zo handig, je kunt je theorie-examen oefenen voor je auto- of brommerrijbewijs."

KOPJE THEE Boeken zijn een ideale manier om te ontspannen. Onderzoekers ontdekten dat lezen je beter en sneller kan kalmeren dan andere middelen, zoals bijvoorbeeld een wandeling of een kop thee. Psychologen denken dat lezen zo ontspannend is omdat het onze geest dwingt te stoppen en ons te concentreren op de woorden op de pagina, terwijl je langzaam ook naar een andere wereld vlucht.

Als je ziet wat je ervoor krijgt, is een lidmaatschap bij de bibliotheek heel aantrekkelijk. "Ook mensen die toch al vaak boeken kopen, of mensen die geen ruimte meer hebben in hun boekenkast, kunnen bij de bieb terecht. En om iedereen in Haarlemmermeer aan het lezen te helpen, biedt de bieb nu een zomer gratis lidmaatschap aan" besluit de Graauw.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie