Projectleider Annemieke Ebbers:
Projectleider Annemieke Ebbers: "Chauffeurs worden met open armen ontvangen," Trudy Witteman

Vervoersdienst AutoMobiel gaat de weg op in Badhoevedorp

lokaal

BADHOEVEDORP Om eenzaamheid onder kwetsbare ouderen en mensen met een beperking te bestrijden is AutoMobiel opgericht. De behoefte aan deze nieuwe vervoersdienst is in Badhoevedorp groot. Het aantal chauffeurs nog veel te weinig.

"Je zult maar 70-plus zijn en slechtziend en geen vervoer hebben. Dan kan eenzaamheid snel om te hoek komen kijken", geeft Annemieke Ebbers een voorbeeld uit de praktijk. Zij is projectleider Automobiel en heeft de vervoersdienst samen met partijen in Badhoevedorp opgestart. De eenzaamheid onder ouderen is er relatief groot.

[HEEL BELANGRIJK] "AutoMobiel gaat op 23 juli van start. We beginnen klein. De uiteindelijke bedoeling is dat in veel meer dorpen in de gemeente deze voorziening komt. Er hebben zich helaas pas vier chauffeurs aangemeld. En dat terwijl sociaal vervoer als dit zo heel belangrijk is. Laat mensen zich asjeblieft aanmelden." Vanaf vier uur per week al kun je als chauffeur je steentje bijdragen. "Gepensioneerden, mensen met een kind op school die een paar uurtjes over hebben, mensen met een uitkering, als chauffeur kun je heel veel betekenen. Het is zoveel meer dan slechts rijden van A naar B."

Bert van der Meij (76) mag geen auto meer rijden en heeft zich voor AutoMobiel aangemeld. "Een prima oplossing. Als je boodschappen wil doen is het moeilijk met de RegioRijder een exacte tijd af te spreken. Met AutoMobiel zal het soepeler gaan. Broodroof? Welnee, het is een mooie aanvulling op alle andere vervoersmogelijkheden hier."

[EIGEN AUTO] Een chauffeur rijdt met zijn eigen auto en krijgt dertig cent per kilometer. Het gaat meestal om korte ritjes in het dorp. Het is geen taxi. "Waar AutoMobiel al actief is komt het voor dat de chauffeur even meeloopt naar de wachtkamer van de dokter of iemand ondersteunt naar de supermarkt", zegt Annemieke Ebbers. "Het is sociaal vervoer waarbij de chauffeurs hun hart laten spreken."

Eerder had Badhoevedorp vergelijkbaar vervoer. Stans van der Lee was destijds chauffeur. Ze heeft zich opnieuw aangemeld. "Het is heel leuk werk. Je hoort prachtige verhalen en je voelt je nuttig voor de samenleving. Ik kan het iedereen aanraden."

Aanmelden als chauffeur en als gebruiker kan via 088-7004100.

Frans Witteman

advertentie