Afbeelding
PvdA Haarlemmermeer

PvdA wil bromfietsers van fietspad Woldenburg af hebben

lokaal

HOOFDDORP De PvdA Haarlemmermeer wil dat de gemeente aanpassingen doet om de veiligheid op het fietspad tussen de Woldenburg en de IJweg te verbeteren. De partij heeft daarom schriftelijke vragen aan het college gesteld. 

Volgens de PvdA nodigt de inrichting tussen de Woldenburg in Toolenburg en de verderop gelegen IJweg bromfietsers teveel uit tot gebruiken van het fietspad. Ondanks dat er een bord hangt dat aangeeft dat het een fietspad betreft, is dit voor bromfietsers 'een mooie doorsteek van en naar de verderop gelegen IJweg', aldus de sociaaldemocraten.

OPLOSSING Een vervelende en gevaarlijke kwestie, zo vindt de PvdA. Maar een oplossing lijkt voorhanden. Op het even verderop gelegen fietspad tussen de Burgsingel en de IJweg, een vergelijkbare situatie, is dit probleem opgelost door zogenaamde schapenhekken te plaatsen. Ook op het trottoir zijn verspringen aangebracht, waar kinderwagens en scootmobielen wel doorheen kunnen, maar bromfietsers niet. 

De partij wil nu van het college weten of het op de hoogte is van het feit dat er regelmatig bromfietsers over het fietspad rijden en of bekend is dat hier regelmatig (bijna)ongelukken plaatsvinden. De PvdA vraagt verder of het college erkent dat de huidige situatie onveilig is en of B en W bereid zijn passende maatregelen te nemen. 

advertentie
advertentie