De heren van All Seasoned.
De heren van All Seasoned. Eigen Foto

AllSeasoned heeft barbecueën tot kunst verheven

lokaal

HOOFDDORP Barbecueën, voorheen was het een activiteit voor vaders die probeerden het vlees niet al te zwart van de grill te krijgen, tegenwoordig is het verheven tot een ware kunst. Er zijn over de hele wereld zelfs barbecueteams die in competitieverband tegen elkaar strijden.

Het AllSeasoned Dutch BBQ Team is zo'n team. Ze doen mee aan wedstrijden in het hele land en zijn zelfs naar de USA afgereisd om daar ervaring op te doen en mee te doen aan een contest. Zaterdag 6 juli staan de heren als een van de vijf deelnemende barbecueteams op het Midzomer Bier en Barbecuefestival bij brouwerij Klein Duimpje in Hillegom (hoek Leidsestraat/Hyacintenlaan). Naast de vijf barbecueteams zijn daar tussen 13.00 en 21.00 uur vijftien brouwerijen uit Zuid-Holland aanwezig en kan genoten worden van muziek van The Couch Potatoes, de Flierefluiters en The Royal Spuds.

Een van de teamleden van AllSeasoned is de uit Hoofddorp afkomstige Vincent Kostons. Hij laat de menukaart voor komende zaterdag zien, waarop onder andere een broodje shredded beef, curryworst, bierworst en nacho's staan. "Voor dit soort festivals hebben we een wat eenvoudiger kaart dan bij wedstrijden", lacht hij. "Je kunt wel brisket maken (afkomstig van de borst van een rund en ideaal om te gebruiken voor slow cooking, red.), maar mensen willen op een festival toch gewoon een makkelijke hap".

Toch wil dat niet zeggen dat de heren klaar zijn met het op de grill leggen van een stuk vlees. Zo gaat er heel wat werk vooraf aan het serveren van een broodje shredded beef. Kostons: "Om te beginnen is het belangrijk om een mooi stuk vlees te selecteren. Voor dit gerecht maken we gebruik van de onderrib van een rund. Dit vlees wordt op lage temperatuur, 110 graden, acht tot tien uur gegaard op de barbecue, waardoor het een soort van draadjesvlees wordt. We serveren het vlees op een wit bolletje met rucola en barbecue saus en al zeg ik het zelf, het resultaat is heerlijk". Zelfs aan het bereiden van de bierworst gaat het nodige werk vooraf. "Op een Bierfestival moet je een bierworst natuurlijk laten stoven in bier. Wij maakten hiervoor gebruik van de Blauwe Tram van gastheer Klein Duimpje. Met gestoofde uien en een beetje mosterd een ware delicatesse".

Het team van AllSeasoned besteedt aan alle festiviteiten waaraan meegedaan wordt de nodige aandacht en ook voor dit festival werd enkele maanden terug al gestart met de voorbereidingen. "Samen met teamlid Hugo Bartels uit Hillegom ben ik gaan zitten om het menu te bespreken, want hoewel ogenschijnlijk simpel, je wilt toch iets moois en unieks aan de gasten serveren. En het is zaak om op tijd een aantal bevriende slagers aan te schrijven, want je wilt natuurlijk alleen met het beste vlees werken. Drie weken vooraf komt het team nog eens bij elkaar om alle zaken door te nemen en daarna ben je eigenlijk continue bezig om iets moois te kunnen serveren. Hopelijk vallen onze gerechten ook dit jaar weer goed in de smaak bij de gasten van het Bier en Barbecuefestival".

Midzomer Bier en Barbecue Festival, zaterdag 6 juli van 13.00 tot 21.00 uur, hoek Leidsestraat/Hyancintenlaan, Hillegom. Voor meer informatie: www.kleinduimpje.nl. 

advertentie