Het strand is elke vrijdag, zaterdag en zondag in juli vanaf 16.00 uur open.
Het strand is elke vrijdag, zaterdag en zondag in juli vanaf 16.00 uur open. Trudy Witteman

Dorpsstrand Vijfhuizen trekt direct veel bezoekers

lokaal

VIJFHUIZEN Voeten in het zand, achtergrondmuziekje, hapje eten, drankje doen en maling aan de files naar Zandvoort. Welkom op het dorpsstrand van Vijfhuizen.

Op en top strandweer is het als vrijdag het dorpsstrand aan de Zijdewinde zijn poorten opent. Direct druk ook. Met de herinnering aan de gezelligheid, de laagdrempeligheid en de vriendelijke prijzen van vorig jaar toen initiatiefnemer Joris van der Kleij zijn droom zag uitkomen, komen veel van zijn plaatsgenoten proeven van de sfeer en van andere dingen. Het strand is groter dan vorig jaar waardoor er ruimte is voor beachvolleybal. Elke zondag wordt een toernooi gespeeld. Acht teams (feestweekteams, buren, families) beten zondag het spits af. Aanmelden kan op het strand. Nieuw dit jaar is ook dat er elke week een andere food line-up is. Afgelopen weekeinde verzorgde Robert Janmaat van Masters of Fire een smakelijk barbecue-menu. Hij doet mee aan internationale bbq-wedstrijden en werd drie weken geleden in Roemenië kampioen op het onderdeel 'Pulled Pork'.

Grote puntzak frites in de hand, zonnebril op hun neus, de vriendinnen Saskia en Merel hoor je niet klagen. "Heel veel jongeren spreken hier af om gezellig te chillen. Daarom hopen we op net zo'n mooie zomer als vorig jaar", laten de dames weten. Aan het volleybalnet puffen Faber (6), Nigel (12), Noëlle (13) en Ryan (10) even uit. Dat Faber en Nigel ver achter staan maakt ze niet uit. 'Leuk en grappig is dit' roepen ze alle vier om het hardst. Harm en Marieke Meuwese noemen het 'fantastisch' wat Joris weer heeft gepresteerd. "Hij steekt zijn nek uit waardoor het gaat bruisen in het dorp. De start kon niet beter."

Terwijl de zon langzaam onder gaat laten Fred Melman, John Jansen en Marcel Rabbers zich hun kouwe rakker goed smaken. Fred: "Als ik op vrijdag uit m'n werk kom en ik zie het strand, is voor mij het weekend begonnen." John: "Dit is echt heel gaaf." Marcel: "Het leuke is dat je hier andere mensen leert kennen en dat je ook veel kinderen ziet."

Frans Witteman

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie