Afbeelding
Rob Joore

Marianne Schuurmans-Wijdeven geïnstalleerd als burgemeester

lokaal

HOOFDDORP Onder toeziend oog van een keur aan belangstellenden is eerder vanavond Marianne Schuurmans-Wijdeven geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Haarlemmermeer. Ze is de eerste vrouw die deze functie bekleedt. Er zijn eerder al wel vrouwelijke waarnemers geweest.  

Marianne Schuurmans-Wijdeven, tot voor kort burgemeester van Lingewaard en daarvoor ook al burgemeester van Millingen aan de Rijn, volgt Onno Hoes op. Hij loodste Haarlemmermeer door de fusie met buurgemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude maar besloot niet te solliciteren naar de baan van burgervader van het nieuwgevormde Haarlemmermeer. 

[KLUS] Schuurmans-Wijdeven deed dat wel, en ze werd aangenomen. Commisaris van de Koning van de provincie Noord-Holland, voormalig wethouder van Haarlemmermeer Arthur van Dijk, nam de klus van het installeren van de nieuwe burgemeester op zich. De buitengewone vergadering werd gehouden in de Burgerzaal van het raadhuis, omdat vanwege het grote aantal genodigden de Raadzaal te klein was. 

Onder de aanwezigen waren ook Theo Weterings (voorganger van Schuurmans-Wijdeven als burgemeester van Haarlemmermeer en thans burgervader in Tilburg), Pieter Heiliegers (die tot aan de fusie burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude was en nu die functie bekleedt in Uithoorn) en kinderburgemeester Sammy Suliman. Uiteraard waren ook de leden van het college en de gemeenteraad van Haarlemmermeer van de partij. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie