Nieuwe burgermoeder nu al geëerd met 'eigen plein'

lokaal

RIJSENHOUT "Wij in Rijsenhout doen het heel anders", zegt voormalig dorpsraadvoorzitter Co van der Laarse. En dat blijkt. Rijsenhout heeft namelijk het dorpsplein in het centrum 'vernoemd' naar de sinds gisteren officieel aangetreden nieuwe burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven.

Ze is pas net 12 uur officieel burgemeester van Haarlemmermeer, maar Marianne Schuurmans-Wijdeven heeft nu al een eigen dorpsplein. De Werf in Rijsenhout draagt sinds gisteren namelijk de naam van de pas benoemde burgermoeder, die waarnemend burgemeester Onno Hoes opvolgt. Rijsenhouters Co van der Laarse en Peter van Veen, die zich beiden al jaren inzetten om de leefbaarheid van het dorp te behouden en te vergroten, onthulden het bord gisteren, waarna bovenstaand filmpje van deze ludieke actie op de Facebook-pagina 'InRijsenhout' verscheen.

[AFSCHEID] "Al die mensen krijgen altijd bij hun afscheid, of soms zelfs bij hun overlijden, een plein naar zichzelf vernoemd", weet Van der Laarse. "Wij in Rijsenhout doen dat heel anders. Wij noemen een plein naar een burgemeester die haar intrede doet."

Eerlijk is eerlijk, dat is inderdaad niet gebruikelijk. De belangrijkste reden voor de actie is het opbouwen van een goede band met de nieuwe burgemeester. Want er speelt een hoop in Rijsenhout, en dan is het altijd goed om met elkaar op goede voet te staan, zo is de gedachte. 

[MOOI] "Ik hoop dat ze snel naar ons dorp komt, snel met ons kennismaakt en snel ook ziet hoe mooi dit dorp is en wat we er met elkaar van kunnen maken", aldus Van Veen. "En daar hebben we haar hard voor nodig."

Beide heren hebben er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen. "Het is een toppertje", weten Van der Laarse en Van Veen nu al te melden over de nieuwe burgermoeder. Wanneer die de uitnodiging van Rijsenhout aanvaardt en op bezoek komt, is nog niet bekend. 

advertentie