Afbeelding
ANP Foto

Gemeente komt met tips voor valetparking rond Schiphol

lokaal

HAARLEMMERMEER Nadat HCnieuws.nl het probleem vorige week al uitgebreid onder de aandacht bracht, heeft nu ook de gemeente de overlast van valetparking-bedrijven (her)ontdekt. Met een bericht vol 'tips en tricks' hoopt de gemeente gebruikers te helpen problemen voor te zijn.

HCnieuws.nl besteedde vorige week uitgebreid aandacht aan de problematiek rond valetparking. Ook de gemeente Haarlemmermeer heeft geconcludeerd dat er steeds meer overlast van dit soort parkeerbedrijven is, en stuurde daarom vandaag een bericht de wereld in. Volgens de gemeente 'neemt de overlast van valetparking-bedrijven op en rond de luchthaven toe' en is je auto parkeren met valetparking 'niet zonder risico'.

TWIJFELS ''Gezien de aard van de klachten zijn er twijfels over een aantal valetparking-bedrijven', aldus burgemeester Marianne Schuurmans. 'Het is voor klanten die schade ondervonden hebben lastig, zo niet onmogelijk om die schade vergoed te krijgen. Daarom is het belangrijk dat men zich bewust is van de risico's van valetparking en dat men op een aantal zaken let. Voorkomen is immers beter dan achteraf met de schade zitten.'

Om bij dat laatste te helpen, komt de gemeente met een aantal 'tips en tricks'. Denk daarbij aan het noteren van de kilometerstand, het fotograferen van de auto of het adres vragen van de parkeerplaats waar de auto geparkeerd gaat worden. 

BLAUWE ZONE De gemeente is bekend met het probleem, in Graan voor Visch is bijvoorbeeld een blauwe zone ingesteld. Maar de problemen verplaatsen zich en daarom zijn niet alle knelpunten in beeld. "Uiteraard staan we open voor overleg, maar dan moeten we wel van de klachten horen", zo liet een woordvoerder eerder al weten.

advertentie
advertentie