Afbeelding
podiumarchitectuur.nl

Expositie 'Kansen voor Erfgoed'

lokaal

HAARLEMMERMEER Welk erfgoed moet behouden blijven in het landschap van de toekomst? Dat is de vraag die Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol stelt aan bewoners en amateurfotografen om in beeld te krijgen hoe er gedacht wordt over de eigen leefomgeving. Op 29 augustus opent de expositie 'Kansen voor Erfgoed' in Galerie de Meerse waarin de verbeeldingen van bewoners een belangrijk onderdeel vormen.

Bewoners en amateurfotografen hebben nog tot en met maandag 29 juli a.s. om mee te doen en een plek in de expositie te bemachtigen. Gevraagd wordt met een smartphone of spiegelreflexcamera de gebouwen, lanen, boerderijen, weilanden, gewassen, kassen of andere objecten in het landschap te fotograferen, die een plaats moeten krijgen in het landschap van de toekomst.

Hoe kan het erfgoed opnieuw benut worden? Zoals die dichtgetimmerde boerderij: wie ziet daar kansen voor een restaurant of misschien wel een spottersplek of clubhuis. Wellicht zijn er plekken aan te wijzen waar moestuinen niet zouden misstaan.

Aan bewoners en amateurfotografen de vraag om een foto te maken van de plekken die als kansrijk gezien worden. De oproep is bedoeld voor het landschap van Noord-Holland en de grensgebieden Flevoland, Utrecht en Zuid-Holland.

De ingezonden foto's krijgen een plek in de expositie 'Kansen voor Erfgoed' in Galerie de Meerse. De expositie bevat verder archiefbeelden van historisch Haarlemmermeer, historische agrarische objecten, foto's van fotograaf Loek van Vliet en filmbeelden van Neeltje ten Westenend. De expositie wordt op 29 augustus geopend en is te zien tot en met 18 september.

[INZENDEN] Foto's kunnen tot en met maandag 29 juli per wetransfer gemaild worden naar info@podiumarchitectuur.nl. Kijk voor de deelnamevoorwaarden op www.podiumarchitectuur.nl. De fotowedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met Haarlemmermeermuseum De Crucquis.

advertentie