Feest bij de opening van het complex in 2014.
Feest bij de opening van het complex in 2014. Foto: Ron van der Steeg

Sportcomplex SKWA heeft bereikbaarheid van een bunker

lokaal

HOOFDDORP Geen zekerheid om te kunnen bellen, en een matige internetverbinding. De communicatieproblemen binnen sportcomplex SKWA lijken onoplosbaar door een combinatie van slecht geplande telefoonpalen en de bouwconstructie. De redactie kreeg klachten uit verschillende hoeken over deze 'bunker'.

Eén van de vele regelmatige gebruikers van hal, die werd geopend in het voorjaar van 2014 zegt: "Je hebt in ieder geval geen 4G, heel misschien 3G als je geluk hebt. En op zichzelf is het niet zo erg dat je geen bereik hebt, maar wat te doen als er een ongeluk gebeurt in de sporthal en iemand wil 112 bellen? Dat gaat gewoon niet. Je bent dan haast verplicht om naar buiten te gaan om weer op het 4G-net te komen en dan te bellen. De receptie van de SKWA is niet altijd bezet, dus daar kun je ook niet snel terecht. Ik heb meegemaakt dat iemand mij een bericht stuurde ten behoeve van een wedstrijd en dat dit bericht pas doorkwam toen de wedstrijd voorbij was en ik naar buiten liep en het bericht kreeg."

"Een mogelijkheid zou zijn om te bellen is bij de balie met een vaste lijn (als er iemand is) of in het restaurant met een vaste lijn. Met je mobiel lukt dat niet. Maar je kunt in de hal nooit '112' bellen. In andere sporthallen en grote gebouwen lukt dat wel." De man wil anoniem blijven om geen gezeur met de verhuurder te krijgen.

Ook in het zwembad schijnt het bereik dramatisch te zijn waardoor kinderen niet met hun ouders kunnen bellen of appen. "Het is dramatisch", verzucht een van de moeders.

[BETONNEN CONSTRUCTIE] De gemeente laat via woordvoerder Marie-José Clomp weten bekend te zijn met de bereikproblemen van het SKWA. "Sinds de opening speelt dit al en het heeft te maken met de betonnen constructie van het gebouw. Daarnaast ligt het gebouw net tussen enkele zones in. Het gebouw is overigens voorzien van Wifi. Als men inlogt op dit netwerk, heeft men bereik. Wij zijn niet bekend met calamiteiten waarbij het telefonische bereik in het SKWA een probleem vormde. Dat een receptie niet altijd bezet is, kan gebeuren. De mensen werken ook daar allemaal hard aan een goede dienstverlening aan bezoekers. Misschien waren ze net met iets bezig. De receptie is vaak genoeg wel bezet. Daarbij is de horeca naast de receptie geopend. Mensen kunnen ook daar terecht als er een noodsituatie is. Overigens is het internet dan misschien minder snel, maar met 3G bellen lukt wel. "

Bij de receptie laat men weten zelf ook last te hebben van de slechte wifi. "Het verschilt per dag, maar soms moet je naar een raam toe om op internet te kunnen. Wij hebben hier een vaste telefoon dus bellen gaat altijd wel. Mensen mogen daar bij incidenten gebruik van maken, we zijn elke dag van 7.00 tot 22.00 uur bezet, maar dat is nog niet nodig geweest."

Eric Hoenson

advertentie