Afbeelding
Thijs Postma

Thijs Postma tekent 100 jaar Fokker-vliegtuigen

lokaal

VIJFHUIZEN De bekende luchtvaartschilder en schrijver Thijs Postma exposeert van 29 augustus tot 21 december in Restaurant 't Fort in Vijfhuizen met 35 nieuwe inkt-tekeningen en schilderijen.

De 85-jarige Thijs Postma heeft een druk jaar. Dit voorjaar werd zijn KLM-expositie in het Nederlands Transport Museum te Nieuw Vennep geopend. Tegelijkertijd verscheen zijn boekje 'Kunst en vliegwerk' met schilderijen en tekeningen van 100 jaar KLM-vliegtuigen. Uitgever Art Unlimited liet 120 nieuwe ansichtkaarten met werken van Postma het licht zien en Thijs legt de laatste hand aan een boek over luchtvaart-historie, dat nog dit jaar verschijnt.

Veel mensen kennen Thijs Postma van zijn boeken en schilderijen in de bladen 'KIJK', 'PEP' en van zijn maandblad 'Luchtvaartwereld'. Nu schrijft Postma maandelijks luchtvaarthistorische artikelen in het maandblad 'Piloot & vliegtuig' en intussen is hij al weer bezig met een nieuw boek. Om in conditie te blijven zwemt en kanoot hij viermaal per week. Postma: "Ik barst van de energie en zit nog boordevol plannen. Ik werk al 70 jaar, maar ik ben nog lang niet klaar."

Op de foto links: Thijs Postma met museumdirecteur Arno van der Holst bij een van zijn werken.

Thijs Postma met museumdirecteur Arno van der Holst bij een van zijn werken.
advertentie