Afbeelding
Karen Beijer

Filmpje: Hoofddorpse met helikopter van Stanserhorn geëvacueerd

22 juli 2019 om 12:15 lokaal

HOOFDDORP Een tussenstop onderweg naar de vakantiebestemming in Italië is voor het gezin van de Hoofddorpse Karen Beijer geëindigd in een spectaculaire evacuatie met een helikopter. Gelukkig liep alles goed af en is het gezin nu lekker vakantie aan het vieren.

Onderweg naar je vakantieadres even stoppen om de benen te strekken en wat leuks te doen, wie heeft het niet gedaan? De Hoofddorpse Karen Beijer en haar gezin besloten dit weekeinde onderweg naar Italië in het Zwitserse Stans even de auto te verlaten en een kijkje te gaan nemen op de Stanserhorn.

BEWOONDE WERELD Of dat een goed idee was, is maar de vraag. Het bezoekje eindigde in ieder geval in een helikoptervlucht terug naar de bewoonde wereld. De tweehonderd op de berg aanwezige mensen moesten namelijk geëvacueerd worden omdat de kabelbaan defect was. Er was geen andere manier waarop de toeristen terug in het dal konden komen. 

'Wat begon als een tussenstop-middagje op weg naar Italië eindigde in een spectaculaire en met Zwitserse precisie georganiseerde evacuatie!', zegt Beijer er zelf over op Twitter. 'Maar wel een spannend begin van de vakantie.' Volgens directeur Jürg Balsiger van het bedrijf dat de kabelbaan exploiteert, is niemand in gevaar geweest.

Overigens is Beijer in het dagelijks leven actief voor de Stichting Koos, een stichting die in Montessorischool Floriande vanaf komend schooljaar een 'Samen naar School Klas' gaat beginnen. Benieuwd naar een filmpje van de evacuatie? Kijk dan hieronder. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie