Afbeelding
Google Maps

Bewoners Liniewal Vijfhuizen bang voor parkeerproblemen

23 juli 2019 om 12:00 lokaal

VIJFHUIZEN Bewoners van de Liniewal in Vijfhuizen maken bezwaar tegen de bouw van een nieuwbouwcomplex naast het medisch centrum aan de Spieringweg. De tegenstanders zijn bang voor parkeerproblemen omdat de toekomstige bewoners ook moeten parkeren langs de Liniewal, zegt vertegenwoordiger Jan Broos van de Vereniging van Eigenaren aan de Liniewal.

De bouwplannen zijn gelanceerd door ontwikkelaar Wilma Wonen, die in totaal dertig koopwoningen wil bouwen. "We zijn op zich niet tegen woningen, maar wel als daar geen parkeerplaatsen bij komen. Er zijn veel parkeerplaatsen nodig voor de huisarts, de apotheek en de fysiotherapeut. Er is straks te weinig parkeergelegenheid als er dertig nieuwe woningen worden neergezet."

CENTIMETER Broos zegt dat overleg met de projectontwikkelaar niks heeft uitgehaald. "Die wil geen centimeter toegeven en zegt dat het project zo wordt uitgevoerd." Ook de gemeente heeft volgens Jan Broos geen begrip voor de bezwaren van de omwonenden. "Er wordt gezegd dat als er straks parkeerproblemen ontstaan, er wel een blauwe zone kan worden ingevoerd. Dat is natuurlijk het paard achter de wagen spannen. Je kunt beter vooraf maatregelen nemen dan achteraf."

Broos en zijn medestanders zijn niet van plan om de zaak nu maar te laten rusten. Hij heeft een gesprek aangevraagd met wethouder Jurgen Nobel. "Zijn motto is bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Maar de gemeente moet dan toch niet doof zijn voor onze argumenten."

ONBEGRIJPELIJK Om het nieuwbouwproject mogelijk te maken is een bestemmingswijziging nodig. Jan Broos vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente daar zo makkelijk aan meewerkt. De bewoners zijn zeker van plan om een zienswijze in te dienen al is het alleen maar om te laten blijken dat ze het niet eens zijn met de gang van zaken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie