Afbeelding
Pixabay.com

Zwemwater in gemeente Haarlemmermeer in orde

lokaal

HAARLEMMERMEER De temperatuur is inmiddels alweer tot grote hoogte gestegen en dat betekent dat ook de kans op blauwalg stijgt. Voor de zwemmers in Haarlemmermeer is er echter vooralsnog geen vrees: het water is prima in orde. 

Blauwalg is een microscopisch klein organisme dat zich bij warm weer en weinig wind snel kan voortplanten. Op zich niet erg, maar als er teveel van deze blauwalg in het water zit, kunnen mensen en dieren hier ziek van worden. 

[ZWEMLOCATIES] Wie met dit warme weer graag een duik wil nemen, zit in de gemeente Haarlemmermeer gelukkig nog goed. Op alle officiële zwemlocaties in het open water (twee in de Toolenburgerplas en twee in de zwemvijver in het Haarlemmermeerse Bos) is de waterkwaliteit in orde. Ook de dicht bij Haarlemmermeer gelegen Molenplas in Haarlem is in orde, net als de twee zwemlocaties in het Nieuwe Meer in Amsterdam.

Wie aan de Noordzijde van de Veerplas in Haarlem wil gaan zwemmen, moet oppassen. Daarvoor geldt sinds 18 juli een waarschuwing in verband met blauwalg. 

Wil je op de hoogte blijven van de actuele waterkwaliteit? Kijk dan op Zwemwater.nl.

advertentie