Geef je banden lucht 7
Geef je banden lucht 7 Geef je banden lucht 7

Bespaar tot wel €100 per jaar door je autobanden regelmatig op te pompen

lokaal Deel je nieuws

 

Het klimaat verandert. Ruim 7 op de 10 Nederlanders maken zich daar zorgen om. Als automobilist kun je eenvoudig een bijdrage leveren aan een beter klimaat door je banden regelmatig op te pompen. Dat is bovendien veiliger én kan je ook tot €100 per jaar opleveren. Toch rijdt meer dan 60% van de Nederlanders met banden op een te lage spanning. Deze 5 tips helpen je om duurzamer te rijden in Noord-Holland en daarbuiten.

1.    Geef je banden elke 2 maanden lucht

Zet een tweemaandelijkse herinnering in je telefoon zodat je weet wanneer het tijd is om je banden te controleren en lucht te geven. Door je autobanden op de juiste spanning te brengen, rijd je veiliger, zuiniger en schoner.

2.    Meet je bandenspanning met koude banden

Het meten van de bandenspanning gebeurt bij voorkeur wanneer de autobanden nog koud zijn. Heb je langer dan 15 minuten of meer dan 5 kilometer gereden? Tel dan 0,3 bar op bij de adviesspanning.

3.    Check de juiste spanning voor jouw auto

Controleer wat de juiste bandenspanning is voor jouw auto. Je vindt de bandenspanning op de sticker op de deurstijl aan de bestuurderskant, aan de binnenzijde van het tankklepje of in het instructieboekje van de auto.

4.    Wissel op tijd naar winterbanden

Wanneer de temperatuur onder de 7 graden daalt, en je rijdt op zomerbanden, dan is het tijd om deze om te wisselen voor winterbanden. Dit is beter voor de veiligheid, het milieu en je portemonnee. Komen je winterbanden na een lange periode weer uit de opslag? Pomp ze dan meteen op bij de bandenwissel.

5.    Kies de beste band

Alle nieuwe banden voor personen- en bestelwagens hebben een Europees bandenlabel. Hiermee kun je het brandstofverbruik, de grip van de band op nat wegdek en het afrolgeluid van banden vergelijken. Kijk voor meer informatie over autobanden en het bandenlabel op www.kiesdebesteband.nl.

Meer tips om geld en energie te besparen

Meer tips over de juiste bandenspanning vind je op www.geefjebandenlucht.nl.

Geef je banden lucht 6
Geef je banden lucht 5
Geef je banden lucht 4
Geef je banden lucht 3
Geef je banden lucht 2
Geef je banden lucht 1
advertentie