Afbeelding
Eigen foto

Ondernemers op Haagse pluche

lokaal

HOOFDDORP Leden van Ondernemend Hoofddorp hebben afgelopen vrijdag mogen ruiken aan het Haagse pluche, toen ze op de blauwe stoeltjes van de Tweede Kamer hun eigen fractie vormden. Wat willen wij? Meer aandacht voor ondernemers, de motor van de economie, het speelde zeker door hun gedachten. Het moest bij denken blijven. Besluitvorming beïnvloeden was er niet bij.

De ondernemers waren op uitnodiging van Sven Koopmans in het Haagse machtscentrum op bezoek. Koopmans, een rasechte Haarlemmermeerder, werd vorig jaar kamerlid voor de VVD en woordvoerder voor onder andere ondernemersrecht en privacy. "Ik ben blij jullie te zien. Als volksvertegenwoordiger wil je weten wat er bij je achterban speelt. Dan is zo'n ontmoeting nuttig", zei hij. Voorzitter Dick Hulsebosch beaamde dat. "Het is prettig om hier vandaag te zijn en van gedachten te wisselen. Maar het is ook een dagje uit. Ik heb al horen zeggen: leuk schoolreisje".

De deelnemers werden comfortabel naar Den Haag gebracht door Doelen Coach, die de trip sponsorde. Na de nodige securitychecks werden ze ontvangen in de fractiekamer van de VVD. Sven Koopmans vertelde hoe de fracties vergaderen en over werken met woordvoerders. "Het politieke spel heeft zijn eigen regels." Er werd onderling van gedachten gewisseld: over de in- en uitvoering van nieuwe regelgeving, Schiphol en de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Daarna volgde een rondleiding door het gebouw, waarbij vooral de plenaire zaal van de Tweede Kamer de aandacht trok. Want wat is het leuk om zelf even op zo'n blauw stoeltje te zitten dat zoveel macht geeft. Daarna was er in café-restaurant De Haagsche Kluis op het Plein een toost op de democratie en de lente, die zich voor het eerst liet zien!

advertentie
advertentie