Afbeelding
Jos van Rooijen

Klaar voor inspectie en sloop

lokaal

HOOFDDORP De laatste huurder is verhuisd, het interieur is voor een deel verwijderd, de schuurtjes zijn gesloopt en het groen is weggehaald. Nu nog een laatste inspectie op aanwezigheid van asbest en dan kunnen de in 1924 opgeleverde 18 arbeiderswoningen aan de J.C. Beetslaan gesloopt worden.

De woningen, ooit gebouwd in opdracht van de Algemeene Coöperatieve Arbeiderswoningbouwvereniging worden door de huidige verhuurder gesloopt en vervangen door zo'n 30 sociale huurwoningen. Daarnaast wordt gedacht aan een klein aantal koopwoningen en/of vrije sectorhuurwoningen.

Architect van de 18 arbeiderswoningen is A. Ingwersen (David). Een aantal van zijn ontwerpen hebben raakvlakken met de Amsterdamse School. Bij de ontwerpen van de woningen in de J.C. Beetslaan zijn die eigenschappen niet toegepast. Wel opvallend is dat er gekozen is voor woningen met en zonder voordeur.

De straatnaam J.C. Beetslaan verwijst overigens naar de boerderij die aan het eind van het pad stond (nu hoek Beetslaan – Broekermeerstraat) en behoorde aan de familie Beets.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie