Afbeelding
Jos van Rooijen

Zwembad Het Spectrum tegen de grond

lokaal

HOOFDDORP Duizenden inwoners van Hoofddorp en omgeving hebben er zwemles gehad en één of meer zwemdiploma’s gehaald. Er zijn vele tienduizenden baantjes getrokken. En er zijn waterfeestjes gehouden. Vanaf 10 april 2018 is het zwembadgedeelte van Het Spectrum echter met de grond gelijk gemaakt.

Het enige dat aan het eind van de middag nog een beetje overeind stond, was een restant van de glijbaan. Maar ook die rode kunststof buis heeft zijn langste tijd gehad. Einde waterpret dus op deze locatie aan Assumburg, of de nieuwe bewoners van de woningen die hier gebouwd worden in het wijkje Sterkenburg (zo’n 55 woningen) moeten besluiten een zwembadje in de tuin te zetten.

De woningbouwplannen (aan de andere kant van Assumburg komt een appartementencomplex met de naam Monarch) zijn van Van Rhijn Bouw en Novaform.

De sporthal, het droge deel van Het Spectrum, wordt compleet gerenoveerd.

Het natte deel van Het Spectrum heeft ruim 25 dienst gedaan als recreatie- en prestatie bad. Plannen om het pand te behouden als activiteitencentrum bleken onhaalbaar (The Performance Factory, een plan uit mei 2014).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie