Afbeelding
Eigen foto

Mud Masters kan doorgaan

13 april 2018 om 16:25 lokaal

VIJFHUIZEN Mud Masters kan doorgaan. Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland heeft het kort geding voor de rechtbank in Haarlem verloren.

De vogelwerkgroep had de rechter ingeschakeld om te voorkomen dat op 21 en 22 april in het Haarlemmermeerse Bos en recreatiegebied de Groene Weelde de Mud Masters Obstacle Run gehouden zou worden. Het is midden in het broedseizoen en de groep is van mening dat de 16.000 deelnemers aan de modderloop en de vele duizenden toeschouwers voor ernstige verstoring van de vogels gaan zorgen. Het kort geding werd aangespannen tegen de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord. De instantie die namens de provincie toezicht moet houden op de naleving van de wet op de natuurbescherming.

Volgens de rechter worden de vogels niet verstoord en zijn er, net als vorig jaar toen voor het eerst in het broedseizoen de loop werd gehouden, voldoende maatregelen genomen om verstoring te voorkomen. Er zijn toen geen overtredingen geconstateerd.

Bij de vogelwerkgroep overheerst de teleurstelling. Daar zijn ze er helemaal niet zo zeker van dat hun gevleugelde vrienden voldoende beschermd worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie