Afbeelding
Politie.nl

Cold Casekalender: geketende man in Ringvaart

lokaal

VIJFHUIZEN De politie is nog steeds op zoek naar mensen die informatie hebben over het stoffelijk overschot van een man die in 1999 werd aangetroffen in het water van de Ringvaart. Nog altijd is niet bekend wie deze man is en wie verantwoordelijk is voor zijn dood.

Op dinsdag 27 april 1999 werd het lichaam van een onbekende blanke man in het water van de Ringvaart bij de Zwanenburgerdijk aangetroffen op het gedeelte onder het viaduct van de Rijksweg A9. De man bleek door een misdrijf om het leven gekomen; zijn lichaam werd in foetushouding en vastgebonden met een ketting aangetroffen. Uit onderzoek is vast komen te staan dat de man enkele maanden in het water moet hebben gelegen voordat hij gevonden werd. Zijn lichaam bevond zich in verregaande staat van ontbinding.

Uit onderzoek aan het stoffelijk overschot blijkt dat de man het volgende uiterlijk moet hebben gehad:
- blanke huid
- donkerblond/bruin haar
- leeftijd van 30-60 jaar
- lengte 1.62 – 1.72 meter
- fors/gezet postuur
- schoenmaat 42
- goed verzorgd gebit (meerdere kronen in zijn gebit)
- in een van zijn knieën had de man een kogel: deze kogel was al ouder dus mogelijk dat de man mank liep.

[INFORMATIE] De politie doet er alles aan om oude zaken alsnog op te lossen. Daarbij kunnen zij ieders hulp goed gebruiken!
Kortom: wie weet wie deze man is? Tips of informatie over deze zaak? Ook al is het inmiddels bijna 20 jaar geleden dat de man werd gevonden, toch kan ook uw informatie van cruciaal belang blijken voor de oplossing van dit misdrijf.

Laat het weten aan het coldcaseteam in Noord-Holland via telefoonnummer: 0900-8844 of via de mail: coldcase.noord-holland@politie.nl.
Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

advertentie