Afbeelding
import

Wethouder verwacht duizend nieuwe woningen per jaar

14 juni 2018 om 15:07 lokaal

HOOFDDORP Wethouder Tom Horn van Wonen verwacht dat er de komende jaren duizend nieuwe woningen per jaar worden gebouwd in Haarlemmermeer. Hij zei dat deze week bij de presentatie van de voortgangsrapportage over wonen.

Het credo van de wethouder is op dit moment bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Hij heeft er bijna een dagtaak aan om her en der een eerste paal slaan. Tom Horn klaagt er uiteraard niet over.

De nieuwbouwplannen schieten op dit moment als paddenstoelen uit de grond. Er is vorige week een intentieovereenkomst getekend voor duizenden woningen in Getsewoud-West, ten westen van de bestaande nieuwbouwwijk in Nieuw-Vennep. Ook bij Lisserbroek zijn tweeduizend nieuwe huizen gepland.

Daarmee is het lijstje met plannen voor nieuwbouwprojecten nog lang niet rond. Wat te denken van de plannen voor Hydepark in Beukenhorst-West, waar kantoorpanden worden omgebouwd tot appartementen. Kort geleden is het eerste bedrijvengebouw hiervoor gesloopt. In Hydepark zijn 3500 tot 4000 nieuwe woningen gepland.

Dan zijn er ook nog woonprojecten in Zuyderhoeve, Wickevoort in Cruquius, Quatrebras in Badhoevedorp en uitbreiding van Aquaradius.

Wethouder Horn is blij dat de enorme groei aan nieuwe woningen lucht zal geven aan de woningmarkt. Is daarmee de wachtlijst voor woningzoekenden voorbij? Nee, dat niet, zo moet de wethouder toegeven, maar zeker is wel dat veel woningzoekenden de komende jaren aan een geschikte woning kunnen worden geholpen.

Vijftien procent van alle sociale huurwoningen is bestemd voor zogeheten statushouders.. Tom Horn heeft er alle vertrouwen in dat de achterstand in de huisvesting van deze groep in het najaar is ingelopen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie