Afbeelding
Eigen foto

CDA: veel schade op fietspaden door boomwortels

lokaal

NIEUW-VENNEP De CDA-fractie heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over de slechte staat van sommige fietspaden en rotondes in de gemeente. Fractieassistent Erik van der Peet en fractievoorzitter Mariëtte Sedee stellen dat op bepaalde plekken gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

De CDA'ers vinden dat veel fietspaden last hebben van uitdijende boomwortels. Het gaat om paden langs onder meer de IJweg, Lisserbroekerweg, Oosterdreef en Venneperweg. Boomwortels drukken vanaf de onderkant op de verharding waarna deze kan gaan scheuren of los komt te liggen.

Als de schade aan het asfalt te groot is, wordt deze plaatselijk vervangen. Dat is zo'n twee jaar geleden gebeurd op het fietspad langs de IJweg in Nieuw-Vennep ter hoogte van de Breedenborgh-school.

Na twee jaar is volgens Van der Peet en Sedee opnieuw onderhoud nodig, omdat door de scheuren gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De CDA-fractie wil weten hoe het college met boomwortels omgaat en of het niet beter is wortels weg te halen in plaats van elke keer een fietspad te repareren. Dat kost volgens de christen-democraten heel veel geld.

Het CDA vraagt zich ook af hoe het komt dat dit probleem zo vaak voor komt in de gemeente. Misschien heeft dat met de constructie van de fietspaden te maken of het type bomen dat hier wordt geplant.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie