De eerste meters varen
De eerste meters varen Dennis van der Born

Eerste hybride Scoutingsleper voor Paula Geerts uit Hoofddorp

8 juni 2023 om 16:02 Lokaal Deel je nieuws

Waterscouts van Paula Geerts laten hun spiksplinternieuwe hybride sleepboot te water. Op zaterdag 3 juni was het een spannend moment voor het bouwteam bestaande uit een vijftal enthousiaste en technisch onderlegde vrijwilligers. Bijna twee jaar geleden begon in Friesland de bouw van het casco en inmiddels zijn ze zover dat de sleepboot drijft en vaart. 

De leiders van de Paula Geerts groep uit Hoofddorp hadden in 2018 de ambitie om de eerste hybride scoutingsleper te bouwen. Na een uitgebreid onderzoek begon de cascobouw in Franeker in juli 2021. Begin november van dit jaar werd het casco in Friesland opgehaald en naar haar tijdelijke bouwplaats in het Nederlands Transport Museum in de oude Bolsfabriek te Nieuw-Vennep gebracht. Een aantal maal was het spannend of de sleepboot vaarklaar zou zijn, voordat het museum haar deuren zou moeten sluiten. Het museum is in maart j.l. gesloten voor bezoekers, gelukkig was er voor de scouts nog wat reservetijd om de sleepboot vaarklaar te maken. 

Na 576 dagen museumstuk te zijn geweest, heeft de sleepboot nu voor het ruime sop gekozen. Gelukkig is dit allemaal goed gegaan met dank aan Paul de Koker kraantransport.
Op 16 juli a.s. zal de sleepboot feestelijk gedoopt worden om daarna dienst te kunnen doen als vlaggenschip in de vloot van Scouting Paula Geerts. Dan komt iedereen er ook achter welke naam er op de boeg pronkt.

Wilt u dit feestje met ons vieren, neem dan even contact op met sleper@paulageerts.nl 

Tot die tijd gaat het bouwteam nog hard aan het werk om de puntjes op de i te zetten.

Tot ziens Nederlands Transport Museum
de 'tijdelijke' bouwplaats
Op weg naar het eiland in de ondergaande zon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie