Orange the World, stop geweld tegen vrouwen
Orange the World, stop geweld tegen vrouwen www.OrangetheWorld.nl

Filmavond in het kader van Orange the World, stop geweld tegen vrouwen

10 november 2023 om 12:00 Lokaal Deel je nieuws

Op vrijdagavond 24 november wordt om 20 uur in Cpunt in Nieuw Vennep (Harmonieplein 2) de film ‘La Ragazza del Futuro’ vertoond. De organisatie is in handen van Cpunt in samenwerking met Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek. Deze filmavond wordt georganiseerd aan de vooravond van de campagne Orange The World, een wereldwijde campagne gericht tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. 

De inloop is vanaf 19.30 uur. De Haarlemmermeerse wethouder Zorg en Welzijn Charlotte van der Meij opent de avond. Tijdens de pauze en na afloop van de film is er gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen. 

Orange the World

De jaarlijkse campagne Orange the World wordt ook dit jaar gehouden van 25 november tot 10 december.  Orange the World is een initiatief van UNwomen, Zonta en Soroptimist International en diverse partnerorganisaties. 

Het thema van dit jaar is ‘Veilig, overal en altijd’. De campagne is gericht op bewustwording over het feit dat geweld tegen vrouwen en meisjes op allerlei plekken in de samenleving voorkomt, zoals op het werk, bij de sportclub, in het uitgaansleven, bij festivals, in het onderwijs, bij studentenverenigingen en achter de voordeur. En dat iedereen iets kan doen om dit geweld te voorkomen of te stoppen. 

Tijdens Orange the World kleurt de wereld letterlijk oranje. Zo worden diverse kunstwerken en een aantal gebouwen, zoals Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, het gemeentehuis van Katwijk en dat van Teylingen,   korenmolen De Eersteling in Hoofddorp en de suikersilos van SugarCity in Halfweg tijdens deze periode oranje aangelicht. Daarnaast wordt er aandacht gevraagd voor het thema van Orange the World in boekhandels en bibliotheken, zoals in Lisse, Oegstgeest en  Noordwijk. 

Als u zelf iets wilt doen, word dan #medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en onderteken de pledge op de site van Orange the World. 

La Ragazza del Futuro

Een film naar een waargebeurd verhaal. Lia is een jonge vrouw die niet goed aardt in het Sicilië van de jaren zestig met zijn oeroude gebruiken. Als op een avond een goede vriend haar dwingt tot het bedrijven van de liefde, moet ze volgens de heersende moraal trouwen om haar eer te redden. Ze accepteert dit niet en voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis trotseert een vrouw de sociale verwachtingen en gaat de strijd aan voor zelfbeschikking! De film is onderhoudend, met een serieuze boodschap. Belangrijk, zeker nu vrouwenrechten wereldwijd in toenemende mate onder druk staan.

Kaarten 

Kaarten voor de film kosten € 8,75 (CJP en senioren €7,00) , inclusief een drankje,  en zijn te bestellen via de filmladder op de website van Cpunt. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie