De 30 liter van de gemeente.
De 30 liter van de gemeente. Paul Lowies

De 30 liter van de gemeente Haarlemmermeer

14 november 2023 om 10:44 Lokaal Deel je nieuws

De gemeente Haarlemmermeer is druk bezig om een nieuwe manier van vuilinzamelen te realiseren. Op een groot aantal punten in de gemeente zijn/zullen hiertoe ondergrondse vuilcontainers geplaatst worden. Aan bewoners die op het punt staan met het nieuwe inzamelen te starten is door de gemeente een brief toegezonden met een uitleg. Bij de brief is een voorbeeld gevoegd van een vuilniszak die geschikt is voor het verzamelen van het restafval. In de ondergrondse restafvalcontainer gaan zakken van maximaal 30 liter. Bij genoemde brief van de gemeente is een zak gevoegd die volgens de gemeente 30 liter zou moeten voorstellen.

Op bijgevoegde foto is te zien wat volgens de gemeente 30 liter is (de zwarte zak) en wat in werkelijkheid 30 liter is (de grijze zak). Het lijkt op een gevalletje verkeerde inschatting.

Daarnaast heeft de gemeente als richtlijn verkondigd dat het bewoners niet wil verplichten om meer dan 50 meter naar de ondergrondse GFT container te lopen. Deze worden in de wijk Toolenburg zuid (de 8 torenflats rondom de Toolenburgplas) recht voor de uitgangen van de wooncomplexen geplaatst, op 50 meter dus. Het is voor de gemeente echter geen probleem als de bewoners 100 meter moeten lopen met hun restafval, papier, glas en plastic. Een nogal vreemde redenering van onze vuildeskundigen bij de gemeente. Een ingediende zienswijze om de GFT container direct naast de andere containers te plaatsen, is door de gemeente van tafel geveegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie