Tico Pierhage en Gianna Tam
Tico Pierhage en Gianna Tam Foto Tico y Aguabajo

Tico y Aguabajo & Gianna Tam 18 november in Cultureel Café Bacchus

15 november 2023 om 14:32 Lokaal Deel je nieuws

Jazz, ‘n scheut funk en vooral een stevige dosis Colombiaanse cumbia… Met deze opwindende cocktail weten Tico y Aguabajo en Gianna Tam bij KCA in Cultureel Café Bacchus op 18 november aanstaande ongetwijfeld weer om te toveren tot een wervelend jazzcafé.

Cumbia is een mengeling van Spaanse en Afrikaanse ritmische muziek, die pianist Tico Pierhagen, zelf van Colombiaanse komaf, in het bloed zit. En wat die ritmes betreft geldt dat zeker ook voor percussionist en leadzangeres Gianna Tam, geboren in Amsterdam met Surinaamse roots.

Op de nieuwe plaat Danzando mixt Tico Pierhagen samen met zijn band Tico y Aguabajo zijn Colombiaanse roots met zijn westerse muziekinvloeden, geïnspireerd op funky grooves van James Brown en Maceo Parker. Het resultaat: vrolijke en uitbundige ritmes gecombineerd met energieke blazersriffs en thema’s met een geheel eigen sound. 

Troef van de plaat is zijn samenwerking met vocalist /percussioniste Gianna Tam.

Tico en Gianna worden opgezweept door Tico’s bandleden Efraim Trujillo op saxofoon en Frans Tico en Gianna Cornelissen op trombone, met achter hen als stevig fundament bassist David Breidenbach en de heerlijk eigenzinnige drummer Enrique Firpi. Ga met hen mee op hun muzikale reis!

Zaterdag 18 november aanstaande, 20.30 uur in Cultureel Café Bacchus, Gerberastraat 4-6 in Aalsmeer. Kaartverkoop in de KCA Ticketshop op www.kunstencultuuraalsmeer.nl en aan de zaal (per PIN). 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie