Afbeelding
pixabay

Alzheimer Café Hoofddorp: 'mantelzorg, wat heb je nodig?'

15 augustus 2019 om 07:00 Maatschappelijk

HOOFDDORP In het Alzheimer Café van 27 augustus in Hoofddorp gaat Ellen Millenaar in gesprek met Atie van Lieshoud (schrijfster en ervaringsdeskundige) over mantelzorgen. In Nederland zijn 300.000 mantelzorgers die dag en nacht verantwoordelijk zijn voor de zorg voor hun thuiswonende partner met dementie. Een partner met dementie beïnvloedt je leven, je relatie, je sociale contacten en je bezigheden.

Van gelijkwaardige partner wordt je ongevraagd voltijd mantelzorger. En dat is een zware taak die niet altijd als zodanig herkend wordt door de omgeving. Om het vol te houden is het van belang dat je je laat ondersteunen. Atie van Lieshoud zal vertellen hoe zij het mantelzorgen heeft ervaren.

Ook zal Atie uitleg geven over het schrijven van levensboeken. Een levensboek is een zeer persoonlijk geschiedenisboek, een levensverhaal met onder meer foto's, opmerkingen, geboortekaartjes, rouw- en trouwkaarten. De hoofdrol is voor de persoon met dementie. Een levensboek helpt om belangrijke en onbelangrijke gebeurtenissen niet verloren te laten gaan en fungeert daarmee als verlengstuk van iemands geheugen.

"We hopen dat we met het verhaal van Atie, gecombineerd met uw inbreng en ervaringen, tips kunnen aanreiken om het mantelzorgen vol te houden en de momenten van waarde te kunnen koesteren", aldus de organisatie.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom in het Huis van de Buurt Floriande, Hankstraat 3 in Hoofddorp. Aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. Iedereen kan gewoon binnenlopen, de toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie