Vertegenwoordigers van de lionsclub,  Maatvast en de voedselbank bij de start van de actie.
Vertegenwoordigers van de lionsclub, Maatvast en de voedselbank bij de start van de actie. Trudy Witteman

Lions Haarlemmermeer zoeken Douwe Egberts-punten en vreemd geld

3 december 2019 om 12:29 Maatschappelijk

HAARLEMMERMEER Lions Club Haarlemmermeer – Host gaat de uitdaging aan om nog een keer de verborgen en vergeten Douwe Egberts-punten in te zamelen. Na het succes van de laatste drie jaar met steeds meer dan 1 miljoen punten, zijn de Lions benieuwd of dit fenomenale aantal opnieuw gehaald kan worden. Haarlemmermeer-Host combineert deze actie met een tweede: oud en vreemd geld inzamelen om oogoperaties in Derde Wereldlanden mogelijk te maken. Beide acties lopen tot en met 12 januari 2020.

Drie jaar achtereen ruim 1 miljoen punten, goed voor een kleine 3000 pakken koffie voor Voedselbank Haarlemmermeer die uiteraard in grote dankbaarheid in ontvangst werden genomen. Na zoveel ingeleverde punten worstelen de Haarlemmermeerse Lions met de vraag of er nog wel punten beschikbaar zijn. Maar dat ze erin geloven dat mensen nog verborgen punten hebben liggen in trommeltjes, doosjes of gewoon in een envelop in de keukenla, dat werd wel duidelijk tijdens de officiële aftrap van de actie. "Het is het zoeken waard aangezien iedere zeshonderd punten goed is voor een pak DE-koffie."

De start vond dinsdag 3 december plaats in Sociaal Cultureel Centrum Het P-Punt in Graan voor Visch, een van de 27 dorps- en buurthuizen van Stichting Maatvast die van harte medewerking verleent aan de actie en in alle accommodaties dozen heeft neergezet waar DE-punten en oud en vreemd geld kunnen worden ingeleverd.

"Het belang van de actie is groot en wij nemen graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid", liet directeur Maarten Askamp tijdens de aftrap weten. Het spreekt voor zich dat de Voedselbank Haarlemmermeer dolblij is dat de Lions weer de boer op willen gaan om de punten te verzamelen. Inleveren kan ook in de dorpshuizen in Abbenes, Zwaanshoek en Zwanenburg, de Voedselbank en bij de Bruna in Nieuw-Vennep (WC De Symfonie).

Nu de Lions toch bezig zijn is er ook ingezet op een tweede actie: het inzamelen van oud en vreemd geld. De landelijke actie van de Lions Clubs maken oogoperaties in de Derde Wereld mogelijk. Door Nederlandse oogartsen opgeleide specialisten kunnen voor slechts 15 euro een blinde weer laten zien. Laten ophalen van DE-punten en oud en vreemd geld is ook mogelijk. Een belletje naar Lion Jan de Jong (023) 56 13330 is voldoende.

Frans Witteman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie