Afbeelding
Rob Joore

Ingezonden brief burgemeester Marianne Schuurmans over het Coronavirus

13 maart 2020 om 16:08 Maatschappelijk

Beste mensen, beste inwoners van Haarlemmermeer

Op donderdag 12 maart heeft het kabinet een aantal besluiten genomen om de verspreiding van het Coronavirus in te dammen.

Zo zijn musea gesloten, worden evenementen met meer dan 100 mensen afgelast en geven universiteiten en hogescholen hun colleges online. Er is ons gevraagd om waar dat kan thuis te blijven, geen handen te schudden (of te zoenen) en bij verkoudheid of grieperig gevoel sociale contacten te vermijden. Een volledig overzicht kunt u vinden op www.rijksoverheid.nl/coronavirus.

Als uw burgemeester, én als uw plaatsgenoot wil ik u vragen om verantwoordelijk met deze maatregelen om te gaan. Zo kunnen we samen helpen verspreiding zoveel als mogelijk tegen te gaan.

Zowel lokaal als regionaal zijn beleidsteams aan de slag: samen kijken we naar de gevolgen van de maatregelen en nemen we besluiten over bijvoorbeeld: het al dan niet afgelasten van evenementen, de zekerstelling dat de dienstverlening doorgaat, dat het gemeentebestuur op korte en langere termijn besluiten kan nemen én uitvoeren.

De dienstverlening van de gemeente gaat zoveel mogelijk door, maar wel gericht op de écht noodzakelijke taken en producten. We vragen u om niet zomaar binnen te lopen, maar een afspraak te maken of om zaken eventueel online te regelen. En natuurlijk: kom niet als u gezondheidsklachten heeft.

Daarnaast vraag ik u dringend om rekening te houden met ouderen en mensen die een broze gezondheid hebben. U moet het bezoek aan ouders of opa en oma misschien even uitstellen, zeker als u zelf gezondheidsklachten heeft. Maar omdat het juist voor hen nu niet goed is om de deur uit te gaan naar bijvoorbeeld de supermarkt, moeten wij dat voor hen doen. Als wij onze boodschappen doen, kunnen we misschien ook die van hun meenemen. En in plaats van fysiek langs te gaan, kunnen we bellen, skypen of whatsappen. En wat dacht u van een ouderwetse brief of kaart?

Ik reken op u allemaal!

Marianne Schuurmans

burgemeester Haarlemmermeer

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie