In Pier K gaat voorlopig niets door.
In Pier K gaat voorlopig niets door. Jos van Rooijen

Dit is het antwoord van Haarlemmermeer op het coronavirus

17 maart 2020 om 14:35 Maatschappelijk

HAARLEMMERMEER Overal in Haarlemmermeer worden activiteiten uitgesteld of afgelast vanwege het coronavirus. Een overzicht van enkele kenmerkende of bepalende acties.

* Het virus heeft een enorme impact op bijvoorbeeld het Cutuurgebouw. Pier K – Bibliotheek – Duycker- Duyckercafé – De Meerse – Het Oude Raadhuis – Galerie De Meerse – Podium voor Architectuur – passage Het Cultuurgebouw, ze zijn allemaal gesloten tot en met maandag 6 april. Activiteiten, voorstellingen, concerten, cursussen, en dergelijke gaan niet door, ook niet elders. De online diensten van de bibliotheek zijn overigens wél gewoon beschikbaar.

* De kerk Joannes de Doper Hoofddorp biedt haar vieringen nu aan op youtube via een livestream elke zondag om 10.00 uur. Ook zijn de openingstijden van de kerk verruimd voor stilte en individueel gebed: elke dag van 11.00 tot 12.00 uur. Andere kerken hebben vergelijkbare maatregelen genomen.

* Tot nader order vergadert de gemeenteraad wel openbaar maar zonder publiek. De vergaderingen in de raadzaal en de Heijezaal worden via internet uitgezonden. De raadsvergadering wordt nog wel bijgewoond door een beperkt aantal medewerkers van de strafgriffie. Ook bodes mogen gewoon bij een vergadering aanwezig zijn. Ambtelijke adviseurs van het college zijn niet welkom. Verder is het de bedoeling dat fracties per vergadering één vertegenwoordiger afvaardigen. Insprekers zijn nog welkom tijdens het Vragenuur van de raadsvergadering, maar dan wel op eigen risico.

* Het Sportpodium dat maandag 16 maart zou plaatsvinden in De Meerse is niet doorgegaan en de winnaars worden pas later bekendgemaakt. De gemeente gaat op zoek naar een passende oplossing om de medailles uit te reiken.

* Welke impact de maatregelen hebben blijkt uit dat bijvoorbeeld ook de sjoelavond op donderdag 19 maart van sjoelclub Rijsenhout niet doorgaat.

* Sommige activiteiten zijn verplaatst, zoals de Boomfeestdag die nu op 14 oktober wordt gehouden.

* Een greep uit andere annuleringen: * Het event Andere Blik op de Zaak op 24 maart in Crown Business Center Schiphol. * Het Alzheimer Café van 24 maart in Hoofddorp over 'onbegrepen gedrag'. * De lezing over de 'Betekenis van de Stormovik op 28 maart in Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45 over de 'Betekenis van de Stormovik. * De Voorjaars Kinderkledingbeurs in de Jacobaschool van 28 maart. * Alle jubileumactiviteiten in zorgcentrum Westerkim in Nieuw-Vennep. * De seniorensoos op de dinsdagmiddag in dorpshuis De Meerkoet * Het financieel café van Humanitas in De Boskern in de wijk Overbos in Hoofddorp is tot 1 april gesloten. * In maart zijn alle Repair Cafés vervallen, dus die van 18 maart in De Ark, 25 maart in Badhoevedorp en 27 maart in Nieuw-Vennep. * Alle activiteiten in Inloophuis Esperanza tot en met dinsdag 31 maart.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie