De Bibliotheek Hoofddorp
De Bibliotheek Hoofddorp Rechtenvrije foto

De Bibliotheek is weer open

Maatschappelijk Deel je nieuws

De Bibliotheek is vanaf maandag 18 mei weer gedeeltelijk geopend. De vestigingen Hoofddorp-Centrale, Hoofddorp-Floriande en Nieuw-Vennep openen dagelijks hun deuren van 13:00 tot 17:00 uur (m.u.v. zondag). De Bibliotheek Badhoevedorp en Zwanenburg, beide gevestigd in een Dorpshuis, zijn voorlopig nog niet open. De Bibliotheek is in overleg om ook daar zo snel mogelijk weer open te kunnen gaan.

De Bibliotheek doet er alles aan om ervoor te zorgen dat klanten haar op een veilige manier kunnen bezoeken. Door alle aanpassingen is het allemaal wel een beetje anders dan ‘normaal’. Je kunt voorlopig alleen terecht voor het lenen en terugbrengen van boeken en tijdschriften. Er zijn helaas nog geen activiteiten, je kunt niet lekker lezen aan de leestafel, niet werken of studeren en de toiletten zijn dicht. Lid worden kan wel weer gewoon in de Bibliotheek.
 

Richtlijnen voor je bibliotheekbezoek

Er gelden bepaalde regels voor het bezoeken van de bieb. Kinderen uit één gezin mogen onder begeleiding van één volwassene naar binnen en volwassenen wordt gevraagd om alleen te komen.  Bedenk thuis alvast welk(e) boek(en) je wilt lenen. Kijk vóór je bezoek op de website in de catalogus, zodat je weet waar je ze kunt vinden. De computers in de bibliotheek zijn namelijk niet beschikbaar. Inleveren gaat ook anders, die mogen in de speciale inleverbrievenbus in verband met de verplichte 72 uur quarantaine waar de materialen in gaan.
 

Langer open

Het is nog onduidelijk hoe lang deze situatie zo blijft. Nynke Zijlstra, Manager Publieke Dienstverlening: “We bekijken de komende periode steeds hoe het gaat, we werken er hard aan om de openingstijden en service stapsgewijs uit te kunnen breiden. Hoewel wij dit uiteraard heel graag willen, kan dit pas als wij de veiligheid en gezondheid van zowel jou als onze medewerkers kunnen waarborgen.”

Alle bibliotheekvestigingen zijn ook nog steeds telefonisch te bereiken van maandag t/m zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur. Kijk voor de telefoonnummers op www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl

advertentie
advertentie