Wendy en Reshma bij Adamas Inloophuis
Wendy en Reshma bij Adamas Inloophuis Renate Jansen

GRIEKSPOOR EN ADAMAS GAAN VOOR HET HOOGST HAALBARE

23 juli 2020 om 16:08 Maatschappelijk Deel je nieuws

23 juli 2020: Corona kan iedereen treffen en dat geldt ook voor Kanker. Griekspoor ondersteunt Adamas met Diamant lidmaatschap om de deuren onvoorwaardelijk open te kunnen blijven houden.

In deze tijd beseft iedereen dat je ieder moment Corona kunt krijgen. Dit geldt ook voor Kanker. Moeder van een jong gezin, een notaris met goedlopend bedrijf, een kind met spontane leukemie. “Dit zie je ook bij Adamas Inloophuis”, zegt Annelies Osinga, leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis. “Het kan iedereen overkomen en iedereen gaat er anders mee om. Dit geldt niet alleen voor de patiënt, maar ook voor hun naasten”.

Hoogst haalbare
Griekspoor staat synoniem voor topsport. ‘Wij gaan altijd voor het hoogst haalbare’ en dat is wat ze bij Adamas ook doen voor hun gasten. (Oud)patiënten, naasten, nabestaanden en jongeren ondersteunen in hun proces met kanker. Zorgen dat ze hun (veer)kracht weer hervinden op mentaal gebied. Door het aanbieden van allerlei activiteiten en een luisterend oor: behoeftegericht en persoonlijk maatwerk. Dat is wat Adamas gasten aanbiedt en daarin herkennen wij ons in”, zegt Frank Griekspoor, directeur Griekspoor.

Adamas is door Corona financieel zwaar getroffen. Grote evenementen, waar Adamas het goede doel van was, gingen niet door. Extra reden voor Griekspoor om lid te worden van de Adamas Bedrijven Club en Adamas 3 jaar lang financieel te ondersteunen. “En dat is niet de eerste keer hoor”, lacht Osinga, “Griekspoor ondersteunt ons al jaren, maar nu voor een langere periode. Dat geeft ons meer rust. We hopen dat er meer organisaties of particulieren zijn die ons op die manier willen ondersteunen”.

Adamas Bedrijven Club
Financiële continuïteit is ontzettend belangrijk voor Adamas die 100% afhankelijk is van subsidies, fondsen en donaties. Door lid te worden van de Adamas Bedrijven Club ondersteun je Adamas 3 jaar lang met een jaarlijks bedrag. Daarvoor word je o.a. uitgenodigd voor leuke netwerk events in het inloophuis. Voor meer informatie: www.adamas-inloophuis.nl/steun-ons

Over het Adamas Inloophuis
Het Adamas inloophuis biedt ondersteuning voor volwassenen en kinderen geconfronteerd met kanker met het (her)vinden van hun (veer)kracht. Je kan er terecht wanneer je zelf kanker hebt (gehad) als naaste of nabestaande. Ieder mens is anders, daarom biedt Adamas een behoefte gerichte aanpak. Je kan kiezen uit diverse activiteiten zoals informatie, lotgenotencontact, creatieve en lichaamsgerichte workshops, ontspanning, 1 –op-1 gesprekken en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 90 vrijwilligers die 6.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 7.000 bezoeken begeleiden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie