Afbeelding
Eigen foto

Interesse voor WoordVriend moet nog op gang komen

25 augustus 2020 om 15:40 Maatschappelijk

HAARLEMMERMEER “Het loopt nog geen storm,” zegt Nathalie Beltman, sociaal makelaar over het project WoordVriend dat welzijnsorganisatie MeerWaarde een maand geleden is gestart. Het is opgezet om kwetsbare inwoners met bijvoorbeeld psychische of verstandelijke problematiek, of eenzame inwoners en migranten in contact te brengen met vrijwilligers. Het doel is te zorgen voor minder eenzaamheid, nieuwe contacten en een betere taalvaardigheid. Het online spel Wordfeud is hiervoor de basis.

Beltman: “Ik ben druk bezig om via allerlei wegen aandacht te geven aan het project. Bijvoorbeeld door te netwerken of via social media, Haarlemmermeer voor Elkaar en de wijkraden. ik heb nog niet alle mogelijkheden benut.”

Bij het spel Wordfeud, de digitale versie van Scrabble, is het ook mogelijk om met elkaar te chatten. Daardoor is het geschikt om in te zetten als verbinding om nieuwe en bestaande sociale relaties te leggen en te onderhouden in de eigen wijk. Vanuit die online verbinding kan ook persoonlijk contact ontstaan.

Meer dan 100 inwoners bieden op het platform Haarlemmermeervoorelkaar al hulp aan kwetsbare inwoners. Het doel van dit project WoordVriend is om 50 tot 100 inwoners in Haarlemmermeer met elkaar te verbinden. Met dit initiatief worden inwoners op basis van deze gedeelde interesse met andere inwoners uit de wijk verbonden. Buurtbewoners komen zo met elkaar op een laagdrempelige en redelijk anonieme manier in contact. Dit contact kunnen ze samen uitbouwen, ook na de coronacrisis. Alle inwoners met belangstelling voor het spel kunnen deelnemen. Door de anonimiteit krijgen kwetsbare inwoners die meer moeite hebben met sociaal contact ook de kans om mee te spelen. Zonder dat hun persoonlijke situatie andere inwoners op afstand houdt.

Meer informatie via Nathalie Beltman, sociaal makelaar MeerWaarde: nathalie.beltman@meerwaarde.nl.. Opgeven kan op woordvriend@meerwaarde.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie