Afbeelding
eigen foto

Speeltuin aan de Zeilhof in Rijsenhout mag toch voorlopig blijven

7 september 2020 om 11:46 Maatschappelijk

RIJSENHOUT Kinderen in de leeftijd van 0 tot 5 jaar wonend aan de Zeilhof kunnen hun geluk niet op. Begin augustus kregen hun ouders nog het bericht van de gemeente dat het enig overgebleven speeltuintje voor deze jongste kinderen in Rijsenhout zou worden weggehaald. Deze week laat de gemeente in een brief aan de omliggende bewoners van de speelplek aan de Zeilhof weten dat de geplande werkzaamheden zijn stilgelegd. 

Volgens buurtbewoonster Nadia, die er tegenover woont, is de speeltuin de enige plek in Rijsenhout waar ook de jongste kinderen nog veilig kunnen spelen. En die dreigt nu te verdwijnen. “Mijn zoontje is ontroostbaar, hij hoeft maar over te steken en hij kan lekker spelen.” Ze zetten haar zorgen en protest op de Facebookpagina ‘Wat Rijsenhout moet weten’. En met resultaat blijkt nu.

De brief, maar zeker ook de oproep van Nadia, heeft veel reacties en vragen opgeleverd aan het adres van de gemeente. De speeltuin is volgens de gemeente aan het einde van zijn levensduur, maar daar denken de ‘gebruikers’ heel anders over blijkt uit de vele reacties. “Gezien de vele vragen en reacties na het sturen van onze brief, is er contact geweest met een aantal omwonenden en besloten op de inrichting van de speelplek opnieuw te bekijken”, schrijft Jos Bontekoe, gebiedsmanager, in de brief. “Over de opties zullen we met u  in gesprek gaan. U krijgt hiervan zo spoedig mogelijk bericht.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie