De inzameling van vorig jaar.
De inzameling van vorig jaar. Eigen foto

Geen kerstkaarten, wel donaties aan Voedselbank: ‘We hopen 350 gezinnen blij te maken’

14 november 2020 om 14:00 Maatschappelijk

ZWANENBURG Producten inzamelen ten behoeve van de Voedselbank Haarlemmermeer voor gezinnen die het minder hebben, een nobele gedachte zo richting de feestdagen. Ellen en haar dochter Chiara uit Zwanenburg doen het al een aantal jaren en ook dit jaar loopt de actie goed. Chiara vertelt meer over de inzamelactie, die haar moeder zes jaar geleden begon.

“Mijn moeder is hier toen mee begonnen, omdat ze het zonde vond om haar geld uit te geven aan kerstkaarten, in plaats daarvan besloot ze dat bedrag te doneren aan de Voedselbank. Ze plaatste dit op Facebook en kreeg hier meteen veel positieve reacties op. Steeds meer mensen wilden ook doneren en kwamen dit bij ons thuis brengen. Zo is het balletje gaan rollen!”, zo vertelt Chiara enthousiast.

SAMENWERKING De actie is een samenwerking met de Voedselbank. “ Wij hebben contact met een medewerker van de Voedselbank die ons elk jaar doorgeeft om hoeveel gezinnen het gaat en welke producten nu gewenst of bijvoorbeeld schaars zijn. Daaruit maken we een lijst van 15 producten”, zo legt ze uit. 

“Dit jaar maken we tassen voor 350 gezinnen, dit zijn alle gezinnen die bij de Voedselbank in Haarlemmermeer staan ingeschreven. De bedoeling is dat al die gezinnen een extra tas krijgen tijdens de kerst, naast de producten die ze al krijgen bij de Voedselbank.” Ellen en Chiara hopen dat ze door hun actie wat zorgen weg kunnen nemen bij deze gezinnen in de dure periode rond de decembermaand.

Het is de bedoeling dat alle gezinnen een extra tas krijgen tijdens de kerst, naast de producten die ze al krijgen van de Voedselbank.

Elke tas ziet er hetzelfde uit en hebben dezelfde waarde. We hebben zelf geen contact met de gezinnen. Dat betekent dat wij zelf de tassen niet mogen uitdelen. Dit alles om de privacy van de gezinnen te waarborgen.”

De dames zijn al erg blij met alle gedoneerde producten tot nu toe. “De actie loopt als een trein! Al wordt het wel ieder jaar lastiger, omdat het aantal gezinnen zo hard groeit. En wij willen natuurlijk dat elk gezin een tas krijgt. Niemand wordt overgeslagen!”

BEKENDHEID Hoewel de actie goed loopt, zijn er nog steeds producten nodig. “We krijgen steeds meer bekendheid en zelfs scholen en bedrijven willen graag bijdragen. De producten die we nog nodig hebben zijn: douchegel, deodorant, maandverband, allesreiniger, wasmiddel, koffie!, hagelslag, pannenkoekenmix, stroop/poedersuiker en smeerleverworst (in blik). 

Wie wil doneren en/of meer informatie wil hebben, kan mailen naar Chiara.ypma@outlook.com. De actie heeft ook een Facebookpagina: Voedselbankactie Haarlemmermeer 2017. Hier is de dagelijkse stand van zaken te vinden. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie