Afbeelding
Ad Timmers

Hotel Raecks laat Haarlemmermeerse daklozen niet in de kou staan

7 februari 2021 om 13:54 Maatschappelijk

HAARLEMMERMEER Met het oog op de aangekondigde sneeuwval en de verwachte ijzige kou die deze dagan over het land trekt, is de gemeente Haarlem op zoek gegaan naar extra accommodaties voor de daklozen uit de regio, waaronder die van Haarlemmermeer. Daar de gemeente eerder al samenwerkte met Hotel Raecks om daklozen tijdelijk op te vangen, werd bedrijfsleider Jan Kik ook dit keer door de gemeente benaderd. Kik is van mening dat hij deze mensen zeker niet in de kou kan laten staan en bood twintig kamers voor de komende dagen aan. 

Hotel Raecks werkte n juni al samen met de gemeente Haarlem en ving toen vier economische daklozen op. Dat zijn mensen die financiële problemen hebben door bijvoorbeeld een scheiding. Dat verliep volgens bedrijfsleider Kik prima en dus besloot hij ook nu een aantal kamers beschikbaar te stellen. Door de coronamaatregeken is het aantal gasten al geruime tijd laag, dus is er plek genoeg om de Haarlemse daklozen de komende dagen een warm onderkomen te bieden.

De daklozen mogen 24 uur per dag gebruik maken van de hotelkamer en krijgen zelfs een ontbijtje. De gemeente zorgt voor beveiliging en zorgpersoneel. De omwonenden van het hotel zijn inmiddels ingelicht per brief en de eerste tien gasten hebben hun intrek reeds in het hotel genomen.

Hotel Raecks dient de komende dagen als dependance van de reguliere opvangvoorziening aan de Wilhelminastraat. Het cruiseschip Aurora, dat aan de kade van het Spaarne ligt, is al een aantal maanden in gebruik als winteropvang voor daklozen. Daklozen die de komende dagen toch op straatverblijven, kunnen door de gemeente indien nodig zelfs gedwongen opgevangen worden. 

Bron: NH Nieuws

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie