Mensen hebben al flink gedoneerd voor HUP.
Mensen hebben al flink gedoneerd voor HUP. Eigen foto

Wendy zet zich in voor honden- en kattenvoer voor Oekraïne

Maatschappelijk

HOOFDDORP Naast al het menselijk leed is er ook dierenleed in de Oekraïne tijdens de oorlog. “Ik ben een inzamelpunt voor huisdiervoeding (vooral honden- en kattenvoer) voor de meegenomen en achtergebleven huisdieren in Oekraïne”, laat Wendy weten. “Ik kan gewoon niet alleen maar het nieuws beluisteren en verder niks doen. Toen het drama begon, zag ik mezelf al met mijn kinderen en onze vier katten vertrekken. Het raakt me en ik kan me volledig voorstellen hoe hartverscheurend het is als je moet vluchten, alles achterlaat en je dieren in een tas propt of kilometers moet laten lopen.” 

Veel dieren zijn achtergebleven en mensen zetten hun leven op het spel om hen te voeden en te verzorgen. Een aantal dames uit Friesland heeft de actie HUP: Help Ukrainian Pets opgezet. In het hele land zijn inmiddels inzamelpunten om vooral heel veel voer in te zamelen. 

“Nu is er ook een in Hoofddorp bij mij. Mijn streven is om hier 1.000 kilo voer te verzamelen. HUP regelt het transport naar Polen en de grens met Oekraïne. Als je kunt of wilt doneren, superlief!”

Alles is welkom: diverse brokken, natvoer, kattensnoepjes, snacks voor honden en kitten- en puppyvoer. Vooralsnog geen dekens of andere toebehoren. De dieren hebben vooral eten nodig.

“Stuur me een appje of bel 06 55393799”, laat Wendy weten.

advertentie