Volle karren
Volle karren L. Verstappen

Gulle gever zorgt voor karren vol boodschappen voor de voedselbank

30 januari 2023 om 09:08 Maatschappelijk

HOOFDDORP Lucienne, medewerkster van Voedselbank Haarlemmermeer, mocht afgelopen week voor 2.500 euro aan boodschappen doen bij Dirk van den Broek. Net als de twee voorgaande jaren schonk ENK Software voor een flink bedrag boodschappen aan de voedselbank. Samen met een van de directeuren ging Lucienne voor de aanschaf van lang houdbare producten. 

Om te voorkomen dat Dirk van den Broek met lege schappen zou komen te zitten is een paar dagen van tevoren met bedrijfsleidster Cunera Sengers voor 2.000 euro een basispakket, bestaande uit onder andere koffie, thee en melk, bij elkaar gezocht. Van het restbedrag heeft Lucienne, samen een dochter van de gulle gever, nog vier winkelwagens gevuld in de Dirk van den Broek met levensmiddelen.

Voorzitter Hans de Bats noemt dit een geweldig initiatief van deze ondernemer. “We komen in het algemeen moeilijk aan houdbare producten terwijl die wel belangrijk zijn voor de pakketten van onze klanten. Door deze gift komen we weer een stukje verder de winter door.”

Voedselbank Haarlemmermeer verstrekt met haar 175 vrijwilligers wekelijks aan 420 huishoudens, en dat is groeiend, gratis pakketten met levensmiddelen. Hierbij wordt samengewerkt met de gemeente Haarlemmermeer.

Aanmelden van voedseldonaties kan via www.voedselbankhaarlemmermeer.nl. Voedsel kan ook worden aangeboden door een email te sturen naar: voedseldepot@voedselbankhaarlemmermeer.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie