Rik: "Meld je aan en doe mee. Je zult er geen spijt van hebben."
Rik: "Meld je aan en doe mee. Je zult er geen spijt van hebben." Trudy Witteman

SPOT geeft jongeren antwoord

10 februari 2023 om 15:13 Maatschappelijk

HAARLEMMERMEER Corona heeft er ingehakt. Ook bij jongeren. SPOT geeft antwoord op de sociaal-emotionele problemen die veel van hen ervaren. 

SPOT is een nieuw en gratis traject van Maatvast waarin jongeren van 18 tot 23 jaar door individuele coaching en groepslessen worden begeleid met maar één doel: zorgen dat zij weer gelukkig worden. Jongeren die eenzaamheid, sociale angst en soms ook uitvallen op school ervaren, kunnen zich vanaf nu aanmelden voor SPOT. 

GELUKKIG De oorzaken dat je je vermoeid en nutteloos voelt, nergens zin in hebt en niet de energie kunt opbrengen om uit bed te komen en actie te ondernemen, kunnen heel divers zijn. De 36-jarige Rik Strengers die de jongeren in het project gaat coachen, weet wat het is om niet in het systeem te passen. Als kind had hij een gruwelijke hekel aan school, spijbelde veel en blowde er op los. 

”Uiteindelijk heb ik via een omweg mijn hbo-diploma weten te behalen”, vertelt Rik. “Ik ben gelukkig nu en trots op wat ik heb bereikt en doe werk waarmee ik anderen ook gelukkig kan maken. Tot juni vorig jaar werkte ik in De Hype, een jongerencentrum van Maatvast. Voordat ik ontslag nam om mijn eigen bedrijf te beginnen heb ik het project SPOT bedacht. Maatvast huurt mij nu in als projectleider en coach binnen SPOT.”

ZELFSTANDIGHEID Door middel van sport, muziek, mindfulness en groepssessies zullen inspirerende docenten en trainers de jongeren helpen om hun leven te veranderen, Zodat zij na afloop zelf weten hoe zij de stappen kunnen zetten naar zelfstandigheid en meer geluk, weer net als vóór corona in contact kunnen komen met anderen, zelfverzekerder zijn en bovenal trots zijn op wat ze hebben bereikt. 

Rik: “SPOT is een prachtige kans om hulp te krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen die gaat meedoen er veel baat bij zal hebben. Ouders en verzorgers kunnen ook zeker een rol spelen in het motiveren van jongeren om zich aan te melden.”

Op maatvast.nl/spot staat alle aanvullende informatie en het contactformulier waarmee jongeren zich kunnen aanmelden.

Door Frans Witteman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie