Zorgcentrum De Meerwende in Badhoevedorp.
Zorgcentrum De Meerwende in Badhoevedorp. Foto: Zorgcentrum De Meerwende

Zorgcentrum De Meerwende organiseert het Alzheimer Café

26 mei 2023 om 14:06 Maatschappelijk

BADHOEVEDORP In zorgcentrum De Meerwende wordt er op 8 juni, om 19.30 uur, het Alzheimer Café georganiseerd. Tijdens deze avond zal het thema casemanagement centraal staan. Gespreksleider Marianna Kuntzel zal in gesprek gaan met Sarah van Groeningen, casemanager dementie bij Zorgcentra Meerlanden, om verschillende aspecten van casemanagement te bespreken.

Casemanagement is een onmisbaar onderdeel van de zorg voor personen met dementie. Elk persoon die de diagnose dementie heeft gekregen, heeft recht op een casemanager. Deze casemanager biedt ondersteuning bij het begrijpen van de wetten, regels en zorgmogelijkheden met betrekking tot dementie. Ze verstrekken informatie, advies en regelen passende zorg. De bijeenkomst zal dieper ingaan op hoe men een casemanager kan krijgen, de regelgeving omtrent vergoedingen en wat je moet doen bij ontevredenheid over de toegewezen casemanager.

De bijeenkomst zal plaatsvinden in zorgcentrum De Meerwende aan de Kamerlingh Onneslaan 131 in Badhoevedorp. De zaal zal vanaf 19.00 uur geopend zijn. Belangstellenden kunnen vrij binnenlopen. De toegang is gratis en er wordt koffie geserveerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie