Ton en Linda met de Vakantietas.
Ton en Linda met de Vakantietas. Aangeleverd

Kerken collecteren voor kinderen uit kwetsbare gezinnen

7 juni 2023 om 10:04 Maatschappelijk

NIEUW-VENNEP Na de succesvolle eerste Actie Vakantietas vorig jaar, gaan de diaconieën van de gezamenlijke kerken in Nieuw-Vennep en Abbenes weer een inzamelingsactie houden. Kinderen uit kwetsbare gezinnen, die niet op vakantie kunnen, worden in juli verrast met een tas vol leuke spullen. 

Ton Brinkman (PG de Rank) en Linda Mulckhuijse-Ruigrok (Witte Kerk) zitten in de werkgroep van alle gezamelijke kerken. “Vorig jaar kregen we zoveel mooie reacties over de blije gezichten van kinderen”, vertelt Ton enthousiast. “Daarom zijn opnieuw zijn alle scholen én de Voedselbank benaderd. Zij weten welke kinderen, inclusief de Oekraïense, ervoor in aanmerking komen en daar brengen we de tasjes dan ook naar toe.” 

“De tas is voornamelijk bedoeld voor basisscholieren van 4 tot 12 jaar, maar als er in een gezin tieners zijn tot een jaar of 16, doen we er ook spullen in die bij hun leeftijd passen.”, vertelt Ton. 

De actie is niet mogelijk zonder giften en donaties, maar de werkgroep is ervan overtuigd dat het opnieuw een succes gaat worden. “Bedrijven die vorig jaar meededen hebben al het een en ander toegezegd. Evenals het Lehmann Fonds van de RK-kerk.” 

Wil je jouw steentje bijdragen en doneren? Mail dan naar diaconie@pgderank.nl of kom langs bij één van de aangesloten kerken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie