De pizza-oven wordt op 24 september ingezet.
De pizza-oven wordt op 24 september ingezet. Aangeleverd

Burendag bij MEERGroen met appeloogst, appeltaart en zelf appelmoes en pizza maken

21 september 2023 om 15:00 Maatschappelijk

HOOFDDORP Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds waar ook MEERGroen graag aan mee doet. Het is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. 

Stichting MEERGroen doet aan ecologisch natuur- en groenbeheer, samen met vrijwilligersgroepen. “Want de kracht ligt in samenwerken en burgerkracht gebruiken”, aldus Franke van der Laan. “Burendag sluit daar naadloos op aan, we hebben dan ook een aantal leuke activiteiten bedacht voor inwoners van Haarlemmermeer tijdens Burendag.” 

PLUKKEN

Op vrijdag 22 september is er de mogelijkheid om tussen 11.00 en 15.00 uur zelf te komen plukken en te eten uit de moestuin op Park 2020 in Hoofddorp. Hier ligt een kas en moestuin als een groene oase tegenover de busbaan, naast het tijdelijke gemeentehuis en tussen de kantoorgebouwen. “Kom een kijkje nemen bij onze prachtige moestuinen en kas, om vervolgens te helpen wieden en zelf te oogsten. Natuurlijk gaan we hier ook van proeven, verser krijg je het nergens.”

Vergeet daarnaast niet om kennis te maken met onze bijen en vele andere insecten, die een belangrijke rol spelen in het voedselsysteem. 

FRUITPARK 

Het fruitpark aan de Pabstlaan is zaterdag 23 september de plek om te oogsten en te proeven. Een fruit- en natuurpark van 2,5 hectare tussen de Pabstlaan en de Schermerstraat in Hoofddorp. “Met bewoners rondom de Pabstlaan willen we tussen 10.00 en 13.00 uur samen komen in de fruitboomgaard om appeltaart te eten en een kopje thee of koffie te drinken. Het afgelopen jaar zijn we bezig geweest deze buurt mooier te maken met meer groen, zoals kleurrijke bloemenweides, voor de buurt om van te genieten.” 

De initiatiefnemer zal iets vertellen over de boompjes en de bloemen. Kinderen kunnen aan de slag om appelmoes te maken. “Wel zelf schilmesje en jampotje meenemen.”

LINCOLNPARK 

Op zondag 24 september is om 15.00 uur de opening van LincoLnpark aan de Bennebroekerweg 531 in Hoofddorp. “We verwelkomen de buurt graag op een nieuw project wat langzaamaan opgebouwd en ingericht wordt tot ecologisch paradijs voor de in aanbouw zijnde woonwijk Lincolnpark. Om de plek in te luiden gaan we met elkaar pizza’s bakken in de nieuwe leemoven, op ambachtelijke wijze, met zeer lokale ingrediënten.”

Ervaar de historische verwerking van graan tot meel, en beleg de pizza’s met kakelverse oogst. Kom bovendien de variatie aan nieuwe boompjes bewonderen, help met water geven, wieden en het welkomstbord versieren. Natuurlijk is dit ook een moment om elkaar te ontmoeten en meer te horen over wat wij als Stichting MEERGroen voor de buurt betekenen.

Franke van der Laan benadrukt dat buurtbewoners vooral op de fiets moeten komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie