Tim en Ryan hebben een vrolijke muurschildering in de speelkamer gemaakt.
Tim en Ryan hebben een vrolijke muurschildering in de speelkamer gemaakt. Aangeleverd

Rotaryclub Haarlemmermeerlanden kleurt het COA-opvangcentrum in Hoofddorp

24 september 2023 om 17:00 Maatschappelijk

HOOFDDORP Met het opknappen van de speelruimte en het vullen van het terras met tafels en stoelen heeft Rotaryclub Haarlemmermeerlanden bewoners van het COA-opvangcentrum in Hoofddorp geholpen. 

In het voormalige Crowne Plaza Hotel worden de komende vijf jaar asielzoekers en statushouders opgevangen. De asielzoekers zijn daar gehuisvest in afwachting van een besluit op hun aanvraag voor een verblijfsvergunning in Nederland en statushouders wachten op de toewijzing van een woning in Haarlemmermeer.

“Rotary heeft onder andere als doel hulp en ondersteuning te bieden aan mensen die dat nodig hebben”, zegt Peter Bokhorst, voorzitter van Rotaryclub Haarlemmermeerlanden. “Daarom is er door onze rotary contact gezocht met de leiding van het opvangcentrum in Hoofddorp, met de vraag of wij wat konden betekenen voor deze groep bewoners. Er bleek dringend behoefte aan terrasstoelen zodat de bewoners bij mooi weer buiten kunnen zitten. Met het schenken van 24 terrasstoelen en 6 tafels hebben wij deze wens in vervulling laten gaan.”

Een tweede wens was om de speelkamer voor de jongste kinderen op te vrolijken. De rotaryclub heeft twee graffitikunstenaars, Tim Kulk en Ryan van Dijk, bereid gevonden om een vrolijke en kleurrijke muurschildering in de speelkamer te maken. Ook zijn er planten gedoneerd, waarmee de ruimte is omgetoverd van een ‘saaie’ naar een vrolijke plek voor de jongste bewoners om te kunnen spelen.

Bokhorst: “We zijn trots dat we een steentje hebben kunnen bijdragen aan een fijne leefomgeving en daarmee een humane opvang van asielzoekers en statushouders en hun kinderen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie