Kim Celie uit Halfweg wordt veertig jaar.
Kim Celie uit Halfweg wordt veertig jaar. Aangeleverd

Schrikkelverjaardagen in Haarlemmermeer!

28 februari 2024 om 09:00 Mensen

HAARLEMMERMEER Voor wie op een schrikkeldag geboren is, is 2024 een speciaal jaar. Na vier jaar wachten kunnen zogenaamde schrikkelkinderen donderdag 29 februari weer écht hun verjaardag vieren. Dat wil HCnieuws niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. Vijf inwoners worden in het zonnetje gezet. 

Kim Celie (40)

Kim Celie uit Halfweg wordt op schrikkeldag veertig jaar! De Halfwegse komt uit Amsterdam, maar woont sinds drie jaar met haar vriend, dochter van één en zoon van vier in Haarlemmermeer. Ze werkt al negentien jaar bij Dirk van den Broek, waar ze na diverse functies en filialen weer terug is op de plek waar haar werk in de supermarkt begon: het filiaal in Zwanenburg. 

Kim: “Dat je op 29 februari jarig bent, heb je als kind niet door. Maar naarmate je ouder wordt, voelt dat toch steeds gekker. Iedereen vraagt altijd wanneer ik mijn verjaardag vier, maar 28 februari ben ik nog niet jarig en 1 maart ben ik al jarig geweest. De euforie van jarig zijn is er eigenlijk maar één keer in de vier jaar.” Daarom heeft Kim dit jaar een kroeg in Halfweg afgehuurd voor familie en vrienden. “Omdat ik veertig wordt, maar ook omdat ik er in het schrikkeljaar een feestje van wil maken.”

De tekst gaat verder onder foto. 


Jasmijn Kooter wordt vier jaar. - Aangeleverd

Jasmijn Kooter (4)

De vrolijke Jasmijn Kooter uit Zwanenburg viert dit jaar voor de eerste keer haar (vierde) verjaardag! En dat is in 2024 niet de enige ‘eerste keer’ voor Jasmijn: ze is nog maar net terug van wintersport met haar familie in Oostenrijk, waar ze haar eerste skiles heeft gehad én ze mag maandag 4 maart voor het eerst naar school.

Jasmijn was al heel enthousiast over de proefdagen bij Basisschool De Kameleon in Zwanenburg en heeft daarom erg veel zin om naar school te gaan. Als jongste van haar oudere broers en zussen - Sophie, Milan, Justin en Isa - kan ze niet wachten om ook groot te zijn. 

Het besef dat Jasmijn op een bijzondere dag geboren is, heeft ze nog niet helemaal. Maar dat ze ook in een bijzondere periode geboren is - net voor de coronalockdown - zal Jasmijn nog wel op foto’s terug gaan zien: er was bijna geen kraamvisite. Dat was voor hen best gek, maar hierdoor konden Jasmijn en haar familie wel veel tijd samen doorbrengen.

De tekst gaat verder onder de foto.


Ronald Vervloed wordt 52 jaar. - Aangeleverd

Ronald Vervloed (52)

Dit jaar wordt Ronald Vervloed uit Nieuw-Vennep 52 (of dertien) jaar! “Dat zeg ik nooit hoor, behalve als mensen naar de datum vragen”, vertelt Ronald lachend. De Venneper werkt al jaren met veel plezier als accountmanager in de tuinbouw voor Tuincentrum Gebroeders Eveleens in Aalsmeer. “Daar houd ik me bezig met meststoffen voor de professionele tuinbouw. Daarvoor kom ik in heel veel kwekerijen.” Ook is Ronald actief bij Fireball Light en Soundservice in Rijsenhout. “Wij verzorgen op diverse feesten het licht en geluid en organiseren veel evenementen in Haarlemmermeer, zoals de Park 21 Zomerweken.”

Zijn verjaardagsplannen? “Dit jaar is speciaal, dus ik ga met mijn vrouw Maaike en zoons Romar (19) en Nick (12) uit eten. Ook vier ik een feestje voor familie en vrienden. In andere jaren vier ik het de 28e. Maar omdat dat niet de echte dag is, wil ik er dit jaar wel echt een feestje van maken.” 

Ronald kan zich nog herinneren dat ruim tien jaar geleden, vanuit de gemeente Haarlemmermeer, een evenement werd georganiseerd voor alle schrikkelkinderen. “Dat was op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp. Daar kwamen toen nog best veel mensen op af, dat was grappig om mee te maken.”

De tekst gaat verder onder de foto.


Vayenne Koning wordt twaalf jaar. - Aangeleverd

Vayenne Koning (12)

Vayenne Koning uit Spaarndam viert 29 februari haar twaalfde verjaardag. Vayenne zit in groep acht van OBS De Spaarneschool. Omdat het haar laatste verjaardag op de basisschool is, wordt dit jaar extra uitgepakt met een feest voor haar vrienden en vriendinnen. Dat valt dus toevallig ook nog eens samen met haar ‘echte’ verjaardag!

Moeder Isabel vertelt dat het voor haar dochter ieder jaar bijzonder blijft. “Vooral omdat niemand haar verjaardag vergeet en mensen nooit goed weten op welke dag ze Vayenne moeten feliciteren.” Inmiddels heeft haar dochter de betekenis van ‘schrikkeldag’ zelf in de gaten, maar als kleuter stelde Vayenne een vraag die Isabel nog altijd goed heeft onthouden. “Vayenne zei: ‘Mama, Ik ben toch geboren op de dag dat ik geschrokken ben?’ Dat ze zoiets grappigs zei, vergeet je niet meer.” 

De tekst gaat verder onder de foto.


Karolina Spaander wordt veertig jaar. - Aangeleverd

Karolina Spaander (40)

Karolina Spaander is geboren op 29 februari 1984, woont al de helft van haar leven in Nieuw-Vennep en wordt dit jaar veertig! Haar vriend Victor van Zanten zet haar daarom als verrassing in het zonnetje en wil haar namens zichzelf en Karolina’s kinderen Milena en Daniel van harte feliciteren.

De Vennepse werkt als casemanager bij Robidus in Zaandam. In haar vrije tijd houdt ze van reizen, lekker eten, een filmpje pakken én gezelligheid. In andere jaren viert Karolina haar verjaardag op 28 februari, maar het blijft voor haar gek dat ze maar één keer in de vier jaar een echte dag heeft. Geen verrassing dus dat Karolina er dit jaar een groot feest van maakt met een jaren twintig themafeest, inclusief ouderwetse kledij, glamour en veren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie