Afbeelding
Jan Aukes

Echtpaar Van der Veen viert diamanten huwelijk

6 augustus 2019 om 09:15 Mensen

HOOFDDORP De liefde bloeide ooit op toen ze elkaar leerden kennen tijdens het schaatsen, maandag 5 augustus kreeg het echtpaar Van der Veen-Hamstra tijdens een aangenaam warme zomerdag burgemeester Marianne Schuurmans op bezoek. Reden was het 60-jarig huwelijk dat het paar vierde.

De heer Liekele van der Veen kwam ter wereld op 1 september 1935 in het Friese Achtkarspelen, mevrouw Houkje van der Veen-Hamstra zag het levenslicht op 26 oktober 1935 in het eveneens Friese Tietjerksteradeel. Het echtpaar heeft elkaar in februari 1956 tijdens een avondje schaatsen ontmoet. In eerste instantie zagen ze elkaar alleen 's avonds tot 23.00 uur omdat meneer in Leeuwarden in militaire dienst zat en voor middernacht terug moest zijn in de kazerne.

KLEINE KAS Na hun trouwen hebben ze 15 jaar in Bloemendaal gewoond en in 1974 zijn ze naar het huidige adres in Hoofddorp verhuisd. Meneer was hovenier in Bloemendaal en Overveen en later in de jaren '60 ging hij bij de Gemeentelijke Sociale Dienst van Amsterdam werken. Hij werd werkleider bij De Tuinderij tot 1972. Vanaf 1972 tot aan zijn pensioen in 1998 heeft hij bij het latere Werkvoorzieningsschap Amstelland en Meerlanden gewerkt. Onder zijn leiding heeft hij een kleine kas uitgebouwd tot grote kwekerij voor gehandicapten uit vijf deelnemende gemeenten.

Mevrouw heeft bij vele gezinnen in de huishouding gewerkt. Na haar huwelijk heeft ze veel vrijwilligerswerk gedaan bij onder meer het Rode Kruis, de Protestantse Kerk in Hoofddorp en in het verzorgingstehuis de Horizon. Het echtpaar heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen en één achterkleinkind.

VAKANTIEWONING Door het hechte contact met één van de gezinnen waar mevrouw vroeger in de huishouding heeft gewerkt, ging de familie Van der Veen regelmatig naar Davos. Het gezin had namelijk de beschikking over een vakantiewoning aldaar waar ook de familie Van der Veen veelvuldig gebruik van mocht maken. De eerste keer naar Davos in 1972 was een heuse wereldreis. De heer en mevrouw Van der Veen hebben een hechte vriendenclub opgebouwd in Hoofddorp, veel hebben ook een Friese achtergrond. Komende zaterdag vieren zij hun huwelijksjubileum ook met deze groep samen.

Meneer en mevrouw hebben beiden een koninklijke onderscheiding ontvangen voor het vele vrijwilligerswerk dat ze hebben verricht.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie