We gingen langs bij trouwe lezer en nieuw abonneelid Jan Piet Bart in Badhoevedorp.
We gingen langs bij trouwe lezer en nieuw abonneelid Jan Piet Bart in Badhoevedorp. Joop Touw

Bedankje voor steun lokale HCNieuws

Mensen

BADHOEVEDORP Toen midden in maart de intelligente corona-lockdown van kracht werd, liepen de advertentie-inkomsten van HCNieuws meteen sterk terug. Zo drastisch dat het voortbestaan van de krant en site in gevaar kwam. Gelukkig waren er volop lezers die met een donatie ons een steun in de rug gaven. Een daarvan was Jan Piet Bart uit Badhoevedorp. Om hem te bedanken gingen we langs met een bloemetje en een VVV-bon.

MOBIEL Jan Piet Bart (78, met een verjaardag aan het einde van de maand) woont geweldig aan de Sloterweg in Badhoevedorp. Het huis ademt een rijk verleden en een druk huidig bestaan van de inwoner. En dat is ook zo. Jan Piet heeft de afgelopen 78 jaar niet bepaald stil gezet. “Het enige wat me tegenhoudt in dat ik de Ziekte van Parkinson heb, maar daar valt verder goed mee te leven”. En inderdaad met een auto (“ik rijd geen 10.000 kilometer per jaar meer zoals vroeger, maar het kan nog wel”) en de rollator is Jan Piet nog lekker mobiel en daar maakt hij dan ook gebruik van. “Het gaat goed met me. Ik hoef ook niet meer naar de fysio; dat is niet meer nodig”. Dat is goed nieuws als je 78 bent.

Ik heb zo’n beetje alle avondcursussen gedaan bij KLM.

KLM Jan Piet is geen geboren Haarlemmermeerder. “Ik ben geboren in Sloten toen dat nog een eigen gemeente was. maar ik woon hier inmiddels al heel wat jaren”. Hij werkte meer dan 40 jaar voor de KLM. “Een geweldig bedrijf! Nog steeds. Geen kwaad woord over de KLM. Ik kon met een mooie regeling na ruim 40 dienstjaren op mijn 57ste met pensioen. Ja, ik was 15 toen ik bij KLM begon. Dus dat heb ik gedaan en dat is me prima bevallen”. Jan Piet heeft op diverse afdelingen gewerkt en werkte zich op van monteur tot leidinggevende op vliegtechnische zaken en meer. “Ik heb zo’n beetje alle avondcursussen gedaan bij KLM”.

RODE KRUIS Veel Haarlemmermeerders zouden Jan Piet kunnen kennen van het Rode Kruis, waar hij jarenlang voorzitter Haarlemmermeer van was. Daarnaast voerde hij gesprekken met mensen met traumatische ervaringen, zoals slachtoffers van de Volendamse cafébrand. Maar ook een heel scala lokale initiatieven passeren de revue. Zo heeft hij in het bestuur van voetbalclub DSO Haarlem gezeten, en 8 jaar in het bestuur van de dorpsraad. Niet gek dat er een mooie Koninklijke Onderscheiding in de kamer hangt.

LOKAAL NIEUWS Jan Piet is een fervent lezer. Niet alleen thrillers, maar zeker ook het nieuws. Naast het Parool en het Haarlems Dagblad leest hij trouw HCNieuws. “HCNieuws is heel informatief en ik blijf graag op de hoogte. Het zou erg jammer zijn als de krant niet meer verschijnt, vandaar mijn bijdrage. En naast al het nieuws, zijn er de pagina’s van de gemeente met alle informatie over vergunningen en dergelijke. Dat je weet wat er gebouwd wordt in de buurt. En ik kijk natuurlijk wie er is overleden”. Hij zou graag een abonnement op de papieren versie willen. Dat is mogelijk en de informatie over kosten en aanmelden worden gestuurd.

Ik ben graag goed geïnformeerd.

DIGITAAL Op internet weet Jan Piet ook zijn weg te vinden. Hij zit op Facebook. “Ik heb gisteren mijn profielfoto gewijzigd en dat vonden meer dan 200 mensen een duimpje waard. Leuk!”. Voor de bouwplannen in zijn buurt werd via YouTube voorlichting gegeven en werden vragen beantwoord. “Dat hebben ze toen hartstikke goed gedaan, dat werkt heel goed”. Nu hij ook premium-lid is van de site van HCNieuws (hcnieuws.nl) gaat hij zeker vaak kijken voor de dagelijks nieuwe verhalen. Niet zo gek voor iemand die door de jaren heen erg op de hoogte is van wat er wel en niet speelt in Haarlemmermeer. “Ik ben graag goed geïnformeerd”, voegt hij er voor de zekerheid aan toe.

DRUK Nog best knap dat Jan Piet de tijd heeft voor al dat leeswerk. Ondanks zijn ziekte trekt hij er veel op uit en brengt bezoekjes aan vrienden en vriendinnen. Een goede vriend komt elke week snacken. “Even lekker smullen van patat en een berenklauw”. Hij heeft goed contact met beide zussen (met een bel ik dagelijks, bij de ander ga ik geregeld op bezoek”) en hij is intensief betrokken met de KLM Excursievereniging, die maandelijks een dagje uit gaan. “Ik ga zelf niet meer mee, maar ik help bij de voorbereidingen”. En dan maakt hij ook nog prachtige keramieken, waarvoor hij wekelijks naar Aalsmeer gaat.

BEDANKT HCNieuws is blij zo’n trouwe lezer te hebben. Steunen hoeft niet altijd met geld. We zijn ook op zoek naar goede verhalen, we zoeken graag misstanden uit (we hebben goede contacten onder meer met de gemeente) en we doen graag verslag van interessante activiteiten. “Ik weet jullie te vinden”, zegt Jan Piet. En dat is precies de bedoeling.

Kijk voor alle mogelijkheden voor een premium-abonnement op hcnieuws.nl en voor informatie voor een abonnement van de papieren versie stuur een mail naar j.touw@bdu.nl.

advertentie
advertentie